Urmează-ţi visul
Acest articol reprezintă tema pentru a optsprezecea probă a concursului SuperBlog 2013.
Proba 18. Trăieşte visul american!
Introducere: Aţi auzit pana acum de Work and Travel USA? Este un program de schimb cultural internaţional al Departamentului de Stat al SUA, care permite studenţilor la zi din diverse ţări ale lumii să meargă în vacanţa de vara în SUA pentru a lucra şi a călători. Scopurile programului: familiarizarea studenţilor străini cu viaţa şi cultura Americii moderne; oferirea posibilităţii locuitorilor SUA să înţeleagă alte culturi. Te-ar tenta o astfel de experienţă?
Enunțul probei: Mulţi îşi doresc să lucreze in SUA, Tărâmul Făgăduinţei. Şi mai mulţi să ajungă în SUA măcar într-o vacanţă, să viziteze locurile pe care le-au văzut în filme. Cum ar fi să încerci ambele experienţe, munca şi călătoriile, într-o singură vizită, prin programul Work & Travel? VacanteSpeciale.ro te invită să-ţi imaginezi în scris aventura pe pământ american. Scrie un articol pe blogul tău despre ce şi unde ţi-ar plăcea să lucrezi, ce locuri ai vrea să vezi, cum ai sărbători 4 Iulie, în ce măsura te atrage stilul de viaţă american şi ce ţi-ar plăcea să experimentezi dacă ai pleca în SUA pentru 3 luni, în orice zonă alegi? Cum ar arăta vacanţa ta specială în SUA, în care ai îmbina munca cu distracţia maximă? Accepţi provocarea?
&&&
Follow that dream, I gotta follow that dream,
Keep a-movin, move along, keep a moving,
I've got to follow that dream wherever that dream may lead,
I've got to follow that dream to find the love I need.
Keep a-movin, move along, keep a moving,
I've got to follow that dream wherever that dream may lead,
I've got to follow that dream to find the love I need.
(versurile cântecului ‘Follow that dream’ interpretat de Elvis Presley)
Precizare: Când am ales să particip la acest concurs am făcut-o cu gândul la cele 2 teme ale blogului: lumea cinematografică şi lumea coreeană. Mă bucur că mă pot folosi de prima temă pentru a formula răspunsul la această probă. Încântată accept
provocarea de a povesti despre cinematografia si despre locul unde totul imposibil devine posibil – Statele Unite ale Americii.
Permiteţi-mi să scriu câteva cuvinte despre mine şi părerea mea despre programul cultural internaţional al Departamentui de Stat al SUA Work &Travel. Am absolvit facultatea acum aprox. 10 ani, aşa încât nu îndeplinesc condiţiile pentru a participa la acest program; poate dacă aş urma cursurile de zi la a doua facultate sau un masterat. În schimb, scriu acest articol pentru cei care care sunt pasionaţi de cinematografie, mai ales celor care îşi doresc să devină profesionişti în asta. Mă refer aici la studenţii şi masteranzii de la facultăţile de artă teatrală şi cinematografică sau de televiziune.
Agenţia de turism touroperatoare CND Turism [Ce Ne Dorim în turism - ce explicaţie curajoasă!] oferă prin programul Work and travel şansa unică de a călători şi lucra în SUA. Recunosc că n-am căutat prea multe informaţii despre acest subiect, pentru a-mi da seama câţi astfel de studenţi sau masteranzi au accesat acest program. În cazul în care nu există, zic eu, de ce n-ar exista un sub-program pentru aceşti studenţi. Prin intermediul acestui program ei pot/ vor învăţa cum funcţionează concret, în mod real industria cinematografică americană. Ştim cu toţii cum şi în ce fel se realizează/ sunt produse filmele în România ...
Cea mai bună alegerea este – din punctul meu de vedere – oraşul Los Angeles: ‚Oraşul îngerilor’ sau ‚Ţara făgăduinţei’. Oricine a auzit de Hollywood sau Beverly Hills îşi doreşte să le cunoască direct, în timp real. Şi pentru mine se întâmplă acelaşi lucru. Zona din jurul Los-Angeles-ului este una din alegerile mele turistice din SUA. Prima din opririle mele ca turist este un loc de pelerinaj creat în memoria regelului rock’n’roll’ului. La vârsta de 13 ani am ascultat, întâmplător, o melodie interpretată de el şi de atunci am rămas o admiratoare pe viaţă a marelui artist. Dacă atunci nu ştiam nimic despre el, în timp am aflat că a fost un muzician (cântăreţ de rock and roll, country, pop, gospel, blues, rockabilly, rhythm and blues) şi actor.
Cu toate că joburile oferite prin acest program presupun o muncă necalificată şi pentru a strânge o sumă considerabilă de bani majoritatea studenţilor au 2 sau 3 joburi, ţine de organizarea proprie cum îşi organizează timpul liber în aşa fel încât să viziteze cât mai multe atracţii turistice ce au legătura cu cinematografia. Acestea în primul rând, apoi vin celelalte locuri de vizitat.
Pentru că este evident că în perioada de 3-4 luni, atât cât durează şederea în SUA, nu este timp de vizitat prea multe, am realizat un fişier PPT (PowerPoint) ce cuprinde fotografii şi informaţii inedite despre obictele turistice pe care le-am considerat obligatoriu de vizitat/ ştiut de către un împătimit al filmului. La unele accesul este gratuit, iar unele se pot vizita la un preţ redus achiziţionând pachetul Go Los Angeles Card (se pot vizita 37 de atracţii turistice, într-o perioadă de 2 săptămâni).
28 de atracţii turistice de vizitat în Los Angeles
28 de atracţii turistice de vizitat în Los Angeles
1. Amoeba music store
2. Annenberg Space for Photography
3. Baby Jane of West Hollywood
4. Bob Baker Marionette Theater
5. California Science Center IMAX
6. Disneyland Park California
7. Dolby Theater
8. Eastside Luv bar in Boyle Heights
9. Fashion Institute of Design & Merchandising (FIDM)
10. Getty's Harold M. Williams Auditorium
11. GRAMMY Museum
12. Guitar Center's Hollywood Rockwalk
13. Hollywood Bowl Museum
14. Hollywood Forever Cemetery
15. Hollywood Movie Star Homes Tour
16. Hollywood Museum
17. Hollywood Walk of Fame
18. Madame Tussaud's Hollywood
19. Moonlight Movies on the beach
20. Pacific's Cinerama Dome
21. Paley Center for Media
22. Paramount Pictures Corporation
23. Sony Pictures Studio Tour
24. TCL Chinese Theatre
25. UCLA Extension Sneak Preview
26. Universal Studios Hollywood
27. Upright Citizens Brigade Theatre
28. Warner Bros. VIP Studio Tour
Străbătând
străzile oraşului Los Angeles, e posibilă întâlnirea cu unul dintre actorii
românii care s-au stabilit şi profesează în SUA (Los Angeles sau New York):
Maria Roman, Monica Bârlădeanu, Stan Sebastian sau cu regizorul de filme
documentare Alex Rotaru.
În cazul în care există şi alte persoane ca şi mine care au printre pasiuni cinematografia şi universul coreean, este obligatoriu de vizitat zona Koreatown din Los Angeles.
O întrebare de final: citind articolul, v-aţi dat seama care este artistul meu preferat, de suflet? Am lăsat câteva indicii, iar cel puţin 2 atracţii menţionate mai sus fac referire la el (2 fotografii).