sâmbătă, 6 decembrie 2014

Citate din REGINA INIMILOR – 1


Citate din REGINA INIMILOR – 1

Notă: Ideea conceperii acestui articol inedit mi-a venit după difuzarea episodului 4, aşadar citatele sunt transcrise începând cu episodul 5. Pentru a nu uita cele întâmplate în primele episoade, vă propun să citiţi rezumatele acestora, traduse de mine din limba spaniolă şi care se regăsesc pe site-ul acesta. De asemenea, am re-creat videoclipul de prezentare realizat de Acasă TV.



Notă: expresii mai interesante din limba spaniolă sunt plasate între paranteze {}.

Rugăminte: În cazul în care acest articol aduce vreo ‘atingere’ postului de televiziune menţionat, rog responsabilli acestuia să mă contacteze pentru a înlătura tot ce pare ‘ilegal’. Apreciez şi respect munca celor implicaţi în acest proiect, de aceea doresc să mi se acorde aceeaşi consideraţie. Ţin foarte mult la acest blog şi nu vreau să dispară sau să fie făcut să dispară. Vă mulţumesc pentru înţelegere şi să ne ‘întâlnim’ cu bine la terminarea acestei minunate telenovele.

Rezumatul telenovelei REGINA INIMILOR

Reina este o croitoreasă, victima mamei şi sorei sale vitrege, iar Nicolás, fără familie, lucrează ca valet pentru parcare şi este un priceput jucător de poker. Se cunosc la nunta Estefaníei, proprietara milionară a unui casino, care va rămâne văduvă după căsătorie. E dragoste la prima vedere, însă fiecare crede despre celălalt că este milionar, astfel încât amândoi se comportă ca atare. La puţin timp se descoperă că ambii sunt săraci şi decid să se căsătorească în secret la Las Vegas. Căsătoria este umbrită de sinuciderea unei tinere bogate îndrăgostită de Nicolás. Tatăl acestei tinere, Víctor de Rosas, un periculos traficant de bijuterii, îl consideră vinovat pe Nicolás de moartea acesteia. Îi întinde o capcană şi astfel ajunge în închisoare pentru o presupusă vânzare de droguri. Estefanía îl face pe Nicolás să creadă că Reina l-a înşelat şi că a ajutat la închiderea lui, iar pe Reina o face să creadă că Nicolás a murit. Sărmana Reina, însărcinată cu copilul lui Nicolás, rămâne distrusă de această veste. Victor devine obsedat de Reina şi face în aşa fel încât aceasta devine angajata lui. Reina dă naştere unei fetiţe care se îmbolnăveşte grav; Reina promite să facă totul pentru însănătoşirea acesteia. Fetiţa se însănătoşeşte, astfel că Reina acceptă să devină soţia lui Víctor, având intenţia de a-i asigura micuţei un viitor mai bun. Reina suferă multe abuzuri din partea lui Víctor şi trăieşte un infern alături de el.  
          Între timp - în închisoare şi datorită abilităţilor sale - Nicolás devine o persoană importantă şi este recrutat ca agent CIA. Plin de resentimente, devine o persoană calculată şi răzbunătoare. Se strecoară în viaţa lui Víctor de Rosas pentru a-l investiga de trafic de pietre preţioase, dar şi pentru a se răzbuna.
Ajunge chiar în momentul în care Reina se căsătoreşte cu Victor la biserică. Când iese, Reina îl recunoaşte şi aleargă spre el, moment în care suferă un accident de maşină şi este internată în spital. Îşi revine, dar suferă de amnezie retrogradă; îşi aminteşte de întâmplări ce au avut loc acum 8 ani, atunci când fusese o simplă croitoreasă necăsătorită. Nu înţelege de ce acum este bogată, cum de are o fiică, cum de este căsătorită. Víctor profită de această situaţie pentru a o minţi şi manipula după cum vrea, sub aparenţa unui om bun. În ciuda acestui ‘gol’ de 8 ani, corpul Reinei îl respinge instinctual pe Víctor. Intenţionează să descopere adevărul din trecutul său. Face să se creadă despre ea că este o infractoare cunoscută sub numele de Regina diamantelor (La reina de diamantes). 
Nicolás ajunge să lucreze ca şofer în casa lui Víctor pentru a se apropia de Reina şi pentru a-şi îndeplini misiunea. Deşi vrea să se răzbune pe Reina, nu poate să evite să se reîndrăgostească profund de ea. Îşi dă seamă că ea nu minte şi că într-adevăr nu-şi aminteşte nimic. Bănuie că Reina a fost înşelată şi încearcă să descopere adevărul.
          În acelaşi timp, există un asasin misterios care vrea să dispară Reina şi de care o va apăra Nicolás.

episodul 1: Reina şi Nicolás împreună pentru prima dată!

          Agenta Smith îi oferă lui Nicolás noua sa identitate: Javier Bolivar. Víctor şi Reina se căsătoresc. Reina îl vede pe Nicolás la intrarea în biserică şi aleargă către el, dar este călcată de un automobil.
          Cu 8 ani în urmă: Estefanía intră în magazinul pentru mirese pentru a-şi proba rochia şi o alege pe Reina ca însoţitoare la nuntă. Camila şi Nicolás erau tineri. Reina şi Nicolás se cunosc la petrecerea de nuntă a Estefaníei: în timp ce ea îşi căuta un cercel, Nicolás aproape o calcă cu maşina pe care o parca. Amândoi gândesc că ambii sunt persoane bogate. Estefanía se căsătoreşte cu Artemio, un magnat proprietar de casionuri în Las Vegas. Camila vine la locul de muncă al lui Nicolás reproşându-i că nu stă cu ea şi face scandal. Susana descoperă infidelitatea soţului ei, Víctor. Nicolás o urmăreşte pe Reina şi o invită în oraş. Miriam îi spune lui Lázaro că va deveni tată şi îi povesteşte asta vecinei / prietenei sale Reina. Artemio moare în noptea nunţii şi îşi lasă toată averea soţiei, Estefanía şi fiului său, Andres. Nicolás şi Reina ies împreună, se sărută şi fac dragoste. Reina află că Nicolás este valet de parcare, iar el descoperă că ea este croitoreasă, moment în care amândoi discută despre adevărata lor viaţă. Camila se sinucide. Víctor porunceşte uciderea lui Nicolás pentru moartea fiicei sale. Reina îi povesteşte lui Connie despre căsătoria sa cu Nicolás. Nicolás este rănit de un glonţ.



episodul 2: Reina este însărcinată cu copilul lui Nicolás!

Estefanía descoperă că Nicolás trăieşte. Dicutând cu Nicolás, agenta Smith îi spune că nu va accepta slăbiciuni şi că misiunea sa este de a-l prinde pe Víctor de Rosas, acesta fiind obiectivul său principal. Nicolás se întâlneşte cu Estefanía căreia îi spune că de acum înainte numele său va fi Javier Bolívar. În urma accidentului suferit, Reina intră în comă.
Cu 8 ani în urmă: Nicolás ajunge la spital şi o roagă pe Estefanía să-i spună logodnicei sale, Reina, de situaţia sa. Însă Estefanía îi spune miresei aflate în faţa bisericii că Nicolás a murit. Reina leşină, iar la spital este informată că este însărcinată. Se duce la locul de muncă al lui Nicolás pentru a-i cere o explicaţie, dar Andrés îi spune că a fost o reglare de conturi şi că a fost împuşcat / ucis. În spital, Estefanía îi spune lui Nicolás că este acuzat de trafic de droguri şi că Reina n-a venit la biserică, că nu mai vrea să ştie de el. Victor o cunoaşte pe Reina. Lázaro şi Connie pleacă la New York pentru a avea grijă de bunica lor bolnavă. Nicolás merge la închisoare, unde îl cunoaşte pe Rocky. Reina este concediată, iar Victor plănuieşte un atac asupra ei, cu scopul de a părea salvatorul ei, apoi o angajează la firma sa. Estefanía îl ajută Nicolás în timpul încarcerării sale, după ce judecătorul îl declară vinovat. Victor divorţează. Reina dă naşte unei fetiţe, Clara. Estefanía îi spune despre ‘adevăratul’ motiv pentru care este închis: este aici datorită tatălui Camilei care a dorit astfel să răzbune moartea fiicei sale (Camila), având-o Reina drept complice şi amantă. În închisoare, Lázaro se împrieteneşte cu Nicolás. Víctor îi declară ‘iubire’ Reinei, iar aceasta acceptă să locuiască împreună.
După 8 ani (în prezent): Reina se trezeşte din comă.

episodul 3: Estefanía şi Nicolás devin apropiaţi!

În urma accidentului suferit, Reina nu îşi aminteşte ultimii 8 ani din viaţă.
Cu 3 ani în urmă: Agenta Sara Smith se duce la închisoare pentru a-i cere lui Nicolás să lucreze pentru Serviciul de Inteligenţă şi să devină agent secret. Lázaro îi spune lui Juanjo Nicolás că a murit.
Nicolás descoperă că Rocky este un agent secret. Smith îi spune lui Nicolás că ~ pentru el ~ are o misiune importantă: s-o facă pe soţia lui Víctor de Rosas să se îndrăgostească de el, aceasta fiind fosta sa iubită. Reina intră în şoc atunci când îşi dă seama că a şi-a pierdut o parte din amintiri: i se spune că s-a căsătorit şi că are o fiică. Nicolás îi spune Estefaníei o falsă poveste despre ceea ce i s-a întâmplat în ultimii ani şi că a venit pentru a se răzbuna pe Reina. Estefanía se împrieteneşte intenţionat cu Susana. Lázaro iese din închisoare. Reina încearcă să părăsească neobservată spitalul. Nicolás acceptă propunerea Estefaníei de a o ajuta în propria răzbunare. Estefanía şi Nicolás fac dragoste. Lázaro spune celor din familia sa că, în timpul petrecut la închisoare, a absolvit ca asistent medical. 

episodul 4: Delfina dezvăluie un adevăr şocant!

Reina se întoarce acasă la Victor, unde toţi îi urează bun venit. Victor încearcă se se apropie de Reina, dar ea îl evită. Andrés se întoarce de la Paris. Reina îi cere ajutor menajerei casei, Asunción, pentru a ieşi din casă. Din ordinul lui Víctor, Isidro se împrieteneşte cu Connie pentru a cunoaşte detalii din trecutul Reinei. Nicolás se preface a fi şofer de taxi pentru a o ajuta pe Reina, aceasta îi spune că îl cunoaşte de undeva {prima persoană pe care Reina o văzută când s-a trezit din comă fusese el}, dar el neagă. Delfina şi Víctor sunt amanţi. După o partidă de sex, ea îi zice că ştie că fiica sa, Camila, n-a murit din cauza lui Nicolás. Lázaro îi spune lui Connie că a fost angajat ca asistent medical. Reina şi Nicolás sunt atacaţi de un grup armat, apoi sunt duşi la poliţie pentru declaraţii. Reina îi povesteşte lui Víctor că Nicolás i-a salvat viaţa. La intrarea în spital, Greta îl murdăreşte pe Lázaro trecând cu maşina într-o băltoacă. Víctor îi cere lui Cristian să-l cerceteze pe Nicolás. Reina se întâlneşte cu Connie, dar aceasta o ignoră. Are loc o ceartă foarte puternică între Greta şi mama sa, Susana.
Reina se întoarce în casa tatălui său, intră în fosta sa cameră şi descoperă / citeşte din ultimul său jurnal intim.

Episodul 1 – 25 noiembrie 2014
Episodul 2 – 26 noiembrie 2014
Episodul 3 – 27 noiembrie 2014
Episodul 4 – 28 noiembrie 2014

Episodul 5 – 29 noiembrie 2014


Reina citindu-şi ultimele rânduri din jurnalul intim: O nuntă mi-a schimbat viaţa. Era o zi ca oricare alta, dar decizia unei femei pe nume Estefania, de a mă invita la nunta ei, mi-a marcat complet viaţa. Datorită acestui lucru, l-am cunoscut pe el. Era superb, chipeş ... Era un Făt-Frumos. Avea o privire ucigătoare, un parfum care îţi ia minţile ... Avea un zâmbet încântător. Era genul de bărbat care te putea convinge că orice poveste poate avea un final fericit. Era un bărbat unic, bărbatul meu! Era să mă omoare, atât cu maşina, cât şi din dragoste! Era să mor. Într-un fel, cred că aşa a fost, m-a omorât. Nu mai pot să fiu aceeaşi, după ce m-a făcut să simt asta pentru el. Doar că există şi o problemă. Crede că sunt milionară. El chiar e. Foc! Când l-am avut lângă mine, am simţit că iau foc. Simt că acest bărbat va însemna o poveste minunată pentru mine.


Javier către Clara ... – Spune-mi! De ce îşi plac aşa de mult dragonii? 
Clara: Mama mereu îmi spune poveşti cu dragoni. Nu ştiu dacă mai ştie poveştile astea. Nici de mine nu-şi mai aminteşte. Acum, cine îmi va mai spune poveşti cu dragoni?
Javier: Dacă vrei, îţi pot spune eu o poveste acum. Legenda spune că exista un dragon singuratic. Locuia într-o casă foarte mare, aşa ca asta. Chiar şi mama-dragon îl părăsise. Nu putea să se bazeze decât pe propriile sale puteri. Într-o zi, dragonul a crescut şi a tot crescut ... Apoi, deşi s-a împotrivit, s-a îndrăgostit. Când credea că avea să fie foarte fericit, a pierdut totul.
Clara: Bietul de el ..
Javier: Chiar şi aşa, nimeni nu a putut să-i ia un lucru. Nimeni nu i-a putut fura puterea interioară, spiritul său. Asta l-a ajtat să supravieţuiască. Când te naşti dragon, îţi păstrezi condiţia până la moarte. Nimeni nu poate schimba asta.

Estefania: Tu poţi fi Regina Inimilor, dar eu sunt Regina Diamantelor.

Javier: Voi lucra aici, pentru dv. O să fiu şoferul dv.
Reina: E o glumă, nu?
Javier: Nu, nu e o glumă.
Reina: Cum să fii şoferul meu?
Javier: Da, pe acest post m-au angajat. Doar dacă nu sunteţi de acord ... 
Reina: Nu e vorba de asta. eu nu am maşină. Cum să fii şoferul meu? ... Mi se pare absurd. Cum să am şofer? Parcă am fi într-un film de Hollywood. Dumneata, în faţă, conducând, cu tichia de şofer, pe cap ... Eu, pe banca din spate, cu o pălărie enormă, cu eşarfă şi ochelari de soare, dându-ţi indicaţii ... Să presupunem că accept. Încă nu se ştie cine şi de ce a vrut să mă omoare. Nu vă e frică.
Javier: nu. Nu sunt genul de om care se teme. O singură persoană m-a făcut să simt ceva asemănător fricii. Vulnerabilitate ... dar acea persoană a murit.

Greta către tatăl său, Victor de Rosas [despre mama sa]: Tată, nu tu eşti ca ea. Tu ai putere, lupţi pentru ceea ce vrei. Ea nu e aţa. Ea e ca o apă stătătoare. Tu eşti un uragan, eşti foc ...

Estefania: Există secrete care sunt păstrate sub şapte lacăte. Sunt secrete ce nu pot fi mărturisite. Sunt secrete care îţi pot reda viaţa sau te pot băga în mormânt.

... puţin strategie, puţin noroc ... destinul ... 


Susana: Nu sunt moartă?
Juanjo: Nu, datorită Tatălui Ceresc şi acestui frumuşel de aici. {No, gracie al Papito de arriba y el este papito de este abajo.} ... Încerc să vă spun că viaţa e tot ce avem mai de preţ. ... Trebuie să avem un echilibru, să găsim calea de mijloc ... 

Isidro: Dacă-mi permiteţi ... nu cred că ar trebui să aveţi încredere în cumnata dv.
Victor: Nu-ţi fă griji. Delfina ştie că, dacă nu e cuminte, va sfârşi prost. {Delfina sabe que si se porta mal, va terminar peor.}

Victor către Javier: De acum înainte nu vei fi doar gardianul şi şoferul soţiei mele, ci şi omul meu de încredre, atunci când nu voi fi eu cu ea.

Episodul 6 – 30 noiembrie 2014

Isidro: Va fi dificil, domnule.
Victor: Sper că nu va fi şi imposibil.


Estefania: Tocmai am făcut cea mai importantă operaţiune de când am moştenit toate afacerile lui Artemio. ... Tocmai mi-am făcut mulţi duşmani, iar asta îmi place.

Victor: Nu sunt supărat, sunt foarte supărat.

Estefania: ... Vreau să ajut un prieten să se răzbune, ca să nu poată şi să nu vrea să facă altceva decât să se gândească la mine.

Juanjo: Aminteşte-ţi ce spunea Nicholas: Dacă gândeşti pozitiv, lucrurile ies bine.

Lazaro: Pe milionare trebuie să le plăteşti ca să te salute?
Greta: Pe tine, nici dacă mă plăteşti.


Biletul lui Victor pentru Reina: Îţi propun un pact. Hai s-o luăm de la capăt în noaptea asta! Amândoi, fără trecut, fără amintiri ... doar noi doi. E suficient. Să ne pierdem amândoi memoria!

Juanjo: Ar fi fost un păcat să nu ne cunoaştem. / O nenorocire. / Un păcat. 

Victor către Reina: Când sunt cu tine, nu mai există nimeni pentru mine.


Reina către Victor: Vrea să fiu sinceră cu tine, nu vreau să te mint. Eu nu simt aşa cum simţi tu acum. Eşti un bărbat foarte chipeş şi se vede că eşti bărbatul pe care şi l-ar dori orice femeie. Pari bărbatul perfect, dar nu-mi amintesc de tine. Mintea mea, trupul meu, inima mea nu-şi amintesc de tine. Ştiu că avem un trecut, o poveste, că a existat multă dragoste şi că rodul acestei iubiri e fiica noastră minunată, dar nu pot să fiu decât spectatoare la această pasiune despre care spui că ne unea. Mă înţelegi?
Victor: Linişteşte-te. Nu-ţi face griji pentru asta. reina, dacă îmi dăruieşti această noapte, dacă facem dragoste în noaptea asta, ştiu că pielea ta îşi vor aminti de mine. Totul va fi din nou ca înainte.  


Estefania: Cristian Palacios ... ai venit în calitate de poliţist, de jucător sau de cunoştinţă veche?
Cristian: E o plăcere, Estefania, dar am venit în calitate de poliţist.
Estefania: Ai adus cătuşele?
Cristian: Nu mă joc.

-         continuarea scenei

Estefania: Domnul e Cristian Palacios, inspector de poliţie.
Andres: Dacă te arestează pentru vreo infracţiune, te rog, nu mă ruga să-ţi aduc ţigări la închisoare!
Estefania: Nu fumez ţigări {cigarrillos}, doar trabucuri {habanos}.
Andres: Ce păcat! O să trăieşti mulţi ani.
Estefania: Şi prostia te poate omorâ, aşa că ai grijă, dragule!

Victor către Reina: ... eu îmi amintesc totul foarte bine. Tu ţi-ai pierdut memoria.
Reina: Aşa e. Am avut un accident când am fugit din biserică. Ce ciudat, nu? O mireasă fericită să plece în fugă ...
Victor: Aşa e, nu mi-am explicat niciodată de ce ai fugit din biserică, dar dă-mi să fac o observaţie! Miresele, când fug de nuntă, fac asta înainte de a se căsători, nu după.

Javier către Reina: Dacă vreţi să vorbiţi, sunt aici.
Reina: Vreau să vorbesc. Trebuie să vorbesc, să mă descarc. Nu înţeleg ce mi se întâmplă, nu ai idee cum e să te trezeşti într-o bună zi şi să fii alt om, să ai atâtea pericole în jur. Afară e cineva care vrea să me omoare, dar nici măcar nu ştiu cine. ... Nu înţeleg de ce am fugit din biserică. Dacă tocmai mă căsătorisem, de ce am fugit din biserică? În mod normal, o mireasă iese fericită, cu soţul ei, dar eu nu. Mi s-a spus că am fugit ca o nebună de acolo. 

Lazaro către Greta: Unele lucruri nu pot fi cumpărate cu bani.

Ştiţi foarte bine că un om e în stare să omoare pentru copii lui.

Episodul 7 - 1 decembrie 2014

Reina către Javier: Nu pari genul care se dă bătut.
Javier: Doar atunci când epuisez toate variantele.
Reina: A mai rămas una. Du-mă la dumneata acasă, Bolivar!
Javier: Sunteţi sigură că vreţi să veniţi cu mine?
Reina: Ce e? Ţi-e frică?
Javier: Mi-e nu mi-e frică niciodată, doamnă.
Reina: Atunci, du-mă să dorm cu dumneata!
Javier: Ei bine, dacă voiaţi doar să ajungeţi în patul meu, trebuia să-mi spuneţi de la bun început.
Reina: Nu te gândi la lucruri ciudate! Vreau să spun să mă duci acolo. Dacă ai un fotoliu, ceva pe care să pot să dorm, e în regulă.
Javier: În niciun caz!
Reina: Nu mă duci?
Javier: vă duc în pat. La mine acasă, în pat ... Vreau să vă spun că vă dau patul meu, care e la mine acasă.


În momentul acela sună la telefon Estefania: Ştiu că-ţi place să mă dezbraci, dar azi mă dezbrac eu pentru tine. Ai cheile mele, trupul meu, viaţa mea ...


-         se continuă scena
Reina: Scuze ... sigur, aveai planuri pentru seara asta. Iartă-mă, nu ştiam ... / Javier: Nu. În noaptea asta dv. sunteţi prioritatea mea.

Se continuă scena:
Reina: Incredibil! Nu ştiu ce mi se întâmplă, cu dumneata, dar am impresia că te cunosc de o viaţă. În viaţa asta, plină de necunoscuţi, în afară de fiica mea, dumneata îmi pari cel mai familiar. Nu ştiu dacă familiar, dar mai apropiat. Am încredere în dumneata. Te privesc în ochi şi simt ...
Javier: Ce simţiţi?
Reina: Că eşti bun. Simt că eşti curios. Mi-ai salvat viaţa. Dacă nu ai fi fost dumneata, aş fi fost moartă. Mulţumesc, Bolivar. ... Mulţumesc pentru ajutor şi scuză-mă că ţi-am stricat planurile cu iubita.
Javier: Nu e iubita mea. Am iubit o singură dată în viaţă şi nu voi mai iubi niciodată.

... Miriam, cum poţi vorbi de singurătate? Ai un fiu.

Estefania către Lopez: .., aş vrea să moară odată [despre Victor de Rosas], dar mă tem că, vrând să scap de el, voi pune în pericol viaţa persoanei de care îmi pasă cel mai mult [Javier].  

Javier către Reina: Problemele sunt în noi şi întotdeauna trebuie înfruntate. 


Estefania: Doctore, sunt atât de multe secrete, încât nu vi le spun nici dv.

Lazaro către Juanjo: Totul şi nimic sunt lucruri relative. Cum spunea Dragonul ... Uneori, crezi că ai totul, şi, de fapt, nu ai nimic.


Estefania: Nu renunţa la visurile tale, Greta! Nu face asta! nu acum, când mai ai timp. O femeie fără visuri e femeie doar pe jumătate.

Javier către agenta Sara Smith: Renunţ. Nu pot să continui misiunea asta.
Smith: Îmi poţi spune ce-i cu prostia asta, că vrei să renunţi?
Javier: ...   Ştiu că, în treaba asta, nu e permisă nicio greşeală. Pasiunea nu poate fi mai presus de raţiune.
Smith: Mai ai multe de învăţat. Pasiunea e de bază în munca asta.
Javier: Nu şi atunci când totul poate fi distrus. Nu şi atunci când toţi facem un plan în cele mai mici detalii, iar eu greşesc. Nu şi atunci când îţi pierzi controlul sau când eşti orbit de pasiune. Nu şi atunci când am sărutat-o.
Smith: Asta nu e rău. Trebuie să te îndrăgosteşti nebuneşte de ea. Nu e rău să începi săruntând-o. 
Javier: Da, dar planul nu e ca eu să mă mai îndrăgostesc de ea. ...
Smith: Să renunţi nu e opţiune. Aici, ‘a renunţa’ e sinonim cu ‘a muri’. Înţelege bine asta! ...
Javier: Iertaţi-mă, dat sunt om, nu maşină.
Smith: Şi eu am greşit. Aveam totul ca să-l înfruntăm pe Victor de Rosas. Şi eu am greşit., dar sunt aici. Sper ca şi tu să ai curajul să mergi mai departe. O să consider că discuţia asta nu a avut loc.

Reina către fiica sa, Clara: Mi-ar plăcea să-ţi spun că-mi amintesc când ţi-am făcut rochia asta frumoasă, dar te-aş minţi, micuţo. Nu-mi amintesc. Dar ştii ceva? Îţi promit că, de fiecare dată când te va durea că uit ceva, te voi răsplăti cu o porţie dublă de dragoste.

Reina către Asuncion [servitoarea]: Ştiam că pot avea încredere în dumneata! Nu ştiu de ce, fiindcă nu-mi amintesc de dumneata, dar simt asta.
Asuncion: Precis inima dv. îşi aminteşte. În adâncul sufletului, dv. ştiţi cine sunt cei buni şi cei răi din poveste asta. 


Juanjo către Susana [mama Gretei]: Aşa îmi place, să veniţi la circ să vă distraţi, în loc să vă gândiţi la sinucidere. Foarte urât din partea poliţistului care v-a lăsat să plecaţi fără terapie. Mâine puteţi să vă întoarceţi a treia oară şi vă previn că eu n-o să fiu acolo ca să vă salvez. Ce-o să faceţi?
Susana: Dv. aţi chemat poliţia?
Juanjo: Da, eu!
Susana: Ce păcat! Da, pentru că aveam să vă dau o recompensă foarte generoasă, dar, cum nu v-am găsit ...

Reina către Javier: Ce cauţi aici? De ce mă urmăreşti? Te-a trimis soţul meu, nu?
Javier: De data asta, nu.
Reina: Nu te cred. Ce vrei?
Javier: E periculos să plecaţi singură.
Reina: Da ... şi ce o să faci? O să profiţi de ocazie şi o să mă săruţi din nou?
Javier: E o cerere?
Reina: Sigur că nu.
Javier: Iertaţi-mă, nu am vrut să fac asta, dar nu am găsit un mod mai bun de a vă închide gura. Nu am vrut să simt ceea ce am simţit.
Reina: Şi ce ai simţit?
Javier:  Foc.
Reina: Căldură?
Javier: Dorinţă.
Reina: Pasiune. ... Lasă-mă în pace. Mă derutezi, nu-ţi dai seama?

Episodul 8 - 2 decembrie 2014
 

Reina răpită

Reina la Paris, alături de Andres
Andres: Bună ziua, doamnă! Sunt Andres Hidalgo. Dv. sunteţi celebra creatoare de modă Reina Ortiz? 
Reina: Da, eu sunt. Noi doi ne cunoaştem. De acum mulţi ani. Am venit după Estefania Hidalgo la casinou, ca să-i cer informaţii despre iubitul meu. El a fost împuşcat când ieşea din acel cazinou. Acolo ne-am cunoscut.
Andres: Da, îmi amintesc acel accident oribil, dar nu îmi amintesc de dv. Desigur, a venit o fată modestă să pună întrebări.
Reina: Eu eram acea fată. Dar să lăsăm trecutul acolo unde e, fiindcă stă foarte bine. 
Andres: Vreau să ştiu de ce m-aţi chemat aici. Aţi spus că era important.
Reina: E vorba despre tatăl dv. Nu a decedat de moarte naturală, aşa cum credeţi dv. Tatăl dv. a fost otrăvit. Acelea sunt rezultatele adevăratei autopsii.
Andres: Mereu am avut bănuielile mele.
Reina: Nu, e evident că tatăl dv. a fost ucis. Nu există îndoieli.
Andres: cine a fost? Sigur, Estefania a făcut asta ca să rămână cu averea tatei. Ea l-a omorât?
Reina: Nu ştiu cine a fost, dar o să aflu acum, când mă întorc în Las Vegas.
Andres: Lăsaţi-mă pe mine să aflu! De ce nu mă lăsaţi să mă ocup eu?
Reina: Fiindcă am luat-o deja pe un drum fără întoarcere, un drum care mă poate duce spre adevăr sau spre moarte.
Andres: Mai ştie cineva?
Reina: Nu, nu mai ştie nimeni. Mâine mă întorc în Las Vegas şi peste o săptămână e nunta mea. După aceea, o să mai stăm de vorbă. O să vă caut eu. Mai întâi, trebuie să-mi pun fiica în siguranţă. Nu vă puneţi viaţa în pericol. Eu am făcut asta, iar acum vor să mă omoare.


Estefania citind un articol de pe Internet despre diamantele roşii: Poate un blestem să se asundă în spatele frumuseţii unui diamant? Poate strălucirea unei pietre preţioase să dea naştere la cele mai crunte nenorociri? Poate avariţia de a avea o bijuterie preţioasă incomparabilă să fie cauza nenorocirilor, a suferinţelor şi chiar a morţii? Povestea începe acolo unde se termină legenda. Blestemul celui de-al patrulea diamant roşu a început când unul dintre ele a fost separat de celelalte trei de aceeaşi culoare, cu care a stat mereu împreună. Unii spun că asta s-a întâmplat prin anul 1300, alţii spun că s-a întâmplat înainte, atunci când un rege a cărui origine se pune la îndoială a dispărut în mod misterios, împreună cu cel de-al patrulea diamant roşu. Alţii susţin că blestemul constă în faptul că proprietarul diamantului pierdut va fi stăpânul lumii împreună cu toate nenorocirile lui. Doar o femeie, o zeiţă sau o regină sunt ferite de acest blestem.

Şi atunci a avut loc accidentul Gretei


Reina salvată de Javier
             Javier către Reina adormită cu cloroform de el: În ciuda trădării tale, a dezamăgirii pe care mi-ai provocat-o, a nunţii care nu a avut loc şi a faptului că am fost la închisoare ... continui să fii regina mea. Ştii ceva? Viaţa mea a fost mereu întunecată, tristă şi singuratică, dar totul s-a schimbat atunci când te-am cunoscut. Zilele pe care le-am petrecut împreună au fost cele mai frumoase. M-ai făcut să am parte de cele mai dure clipe din viaţa mea, dar şi cele mai frumoase. Pentru asta, şi în ciuda celor întâmplate ... încă te iubesc.




Episodul 9 - 3 decembrie 2014

Reina către Delfina: Trebuie să-mi recapăt memoria, Delfina. Trebuie să aflu ce s-a întâmplat în ultimii opt ani din viaţa mea, cine sunt ... E un coşmar să mă trezesc în fiecare zi şi să-mi dau seama că sunt în aceeaşi situaţie, că nu mi-am recăpătat memoria!
Delfina: Reina, îmi imaginez ce ce greu e, sigur ... Da, sunt de acord să te îndepărtezi de casa ta, Reina. Dar nu înţeleg de ce îţi doreşti cu atâta disperare să-ţi recuperezi memoria. La ce bun? ... Ştii ceva? Poate e mai bine să nu afli niciodată. ... Tu ai fost mereu înconjurată de secrete, de minciuni, de farse ... Nu ştiu, poate că fantomele şi misterele care te urmăresc şţi vor moartea sau chiar viaţa.


Estefania către Greta, aflând că este fiica sa ‘furată’: Nu te duce ... Vreau să ştiu cum eşti, ce simţi, cum zâmbeşti ... Vreau să-mi povesteşti toată viaţa ta. Ştii ce vreau să facem? Să ne uităm la filme duminica după-amiaza, mâncând multe lucruri ... Oare îţi plac filmele de acţiune, la fel cum îmi plac mie? Oare îţi plac şi ţie florile? Răsăritul, vara ... Îţi place să simţi briza mării pe plajă? Oare îţi plac păpuşile? Ştii că ai multe păpuşi? Ţi-am cumpărat multe în toţi aceşti ani, la fiecare aniversare a naşterii tale, la fiecare Crăciun, la fiecare sfârşit de an, în orice clipă în care mi-era dor de tine ... Draga mea, măcar să-ţi poată reda o păpuşă viaţa, la fel cum am păţit eu ... 

Lazaro către Juanjo: ... O fată aşa de tânără pe moarte şi o mamă care îşi pierde fiica ... în fine, aşa e viaţa, foarte crudă uneori.


Isidro către Connie: N-am crezut niciodată că o să-mi facă atâta plăcere să probez un sacou. [aceeaşi scenă, mai târziu] Mie îmi plac femeile cu personalitate. Îmi plac femeile care sunt rebele cu poliţiştii. Îmi plac croitoresele. Îmi plac femeile care merg la circ. Îmi plac femeile care roşesc. Îmi plac femeile care se lasă purtate de pasiune. Îmi placi tu.

Susana către Estefania: N-aş fi luat niciodată fetiţa cuiva ... Mereu m-a crezut că mama ei a părăsit-o.
Estefania: Niciodată nu mi-aş fi părăsit fiica. Mi-au smuls-o din braţe, au luat-o din viaţa mea ... O parte din viaţa mea s-a stins când am crezut că fiica mea a murit.


Andres către Javier, găsindu-l coborând de la etaj: Tinere, mă scuzaţi. Cine sunteţi?
Javier: Javier Bolivar. Probabil că sunteţi Andres Hidalgo.
Andres: Exact, sunt proprietarul acestei vile. Aş vrea să ştiu ce căutaţi aici. Coborâţi scările de parcă aţi fi dormit în casa asta.
Javier:  Nu, nu am dormit. {No, no dormi exactamente.} Dacă vreţi, cerem o cafea şi vă dau toate detaliile.
Andres: Sunteţi noul amant al mamei mele vitrege Estefania.
Javier: De ce ar trebui să vă răspund?
Andres: Fiindcă eşti în casa mea, cretinule.
Javier: Nu e un motiv convingător. Ştiţi ceva? Nu dau nimănui explicaţii. Nu-mi place să mi se ceară. Felicitări pentru casă! probabil că aţi muncit mult ca s-o cumpăraţi sau aţi moştenit-o. Oricum, să aveţi o zi frumoasă!
Andres: Noi doi ne-am mai văzut, nu?
Javier: Nu cred.
Andres: Sigur, probabil că mă înşel. O zi bună!


Javier către agenta Smith: Sunt două diamante, vedeţi? Estefania colecţionează păpuşi. Multe dintre ele sunt de porţelan. Le ţine într-o cameră din casă destinată colecţionării lor. 
Smith: Cum aţi ajuns acolo?
Javier: Ca să nu mă găsească Andres Hidalgo în camera lui, am căutat nişte informaţii. Estefania spunea că e posibil ca Andres să fi fost amantul Reinei şi am găsit asta. De asta v-am cerut informaţii despre Estefania. ... N-am bănuit-o niciodată. Nu putem avea încredere în nimeni, Smith. Estefania s-a dus la spital fiindcă a sunat-o Victor de Rosas. Tocmai am aflat că au avut o fetiţă care a amurit la naştere.
Smith: Nu, n-a murit. Trăieşte. Greta e fiica lui Victor de Rosas şi a Estefaniei, dar el i-a luat-o. Dacă Victor îi mărturiseşte asta, Estefania o să vrea să se răzbune mai mult ca niciodată. Estefania a îndurat un masacru în familie. Tatăl ei era columbian, traficant de arme. I-a oferit o copilărie luxoasă, o viaţă de regină. Estefania a avut totul. N-a fost nevoită să ceară niciodată nimic. Într-o seară, toată familia ei a fost masacrată. Asasinii au intrat în casa lor şi i-au ucis pe toţi. Era o copilă şi a fost martoră la tot. Şi-a salvat fratele. El a fost adoptat, dar ea nu. Nu s-au mai văzut niciodată.
Javier: Cum a reuşit? Cum a scăpat teafără de acolo?
Smith: Estefania era o fetiţă atât de frumoasă, încât a fost confundată cu una dintre păpuşile din colecţia ei. De atunci, viaţa ei n-a mai fost cea a unei regine. A trăit pe străzi, la orfelinate ... A fost nevoită să fugă. Mereu a fugit ... voiau s-o omoare. Mai târziu, a început să lucreze ca ospătăriţă. Apoi, a fost dansatoare exotică, după care, a început să pozeze goală pentru reviste. Cu timpul, adevenit actriţă în filmele pentru a.... până când l-a cunoscut pe magnatul Artemio Hidalgo şi s-a căsătorit cu el. Ea e Estefania Perez Hidalgo.
Javier: Şi a supravieţuit. Dacă a putut să-şi ţină respiraţia şi să rămână liniştită printre păpuşi, fără să plângă şi să strige, în timp ce ochii ei de copilă vedeau toate astea ... înseamnă că e o femeie capabilă de orice. Dar ea nu ştie că şi eu sunt la fel.


Episodul 10 - 4 decembrie 2014


Lazaro către Greta: Pare că eşti puternică. Nu ştiu de ce mă mir. Din prima zi, mi-am dat seama să-ţi place să te lupţi. Acum, ai o şansă foarte bună să te lupţi cu toate aparatele astea, cu această cădere, cu moartea ... Luptă, frumoaso!


Nicolas către Isidro: ... Nu-mi place să fiu considerat mincinos.  ...
Isidro: Un cascador {doble de riesgo} cu o mare carieră. De ce ai renunţat la film, Bolivar? Poţi să-mi explici? De ce ai ajuns taximetrist?
Javier: Din dragoste. Şi ea era cascadoare. Jucam împreună într-o scenă şi nu am putut s-o salvez.
Isidro: Dacă e şa, îmi pare rău. Am crezut că mai e cevaîn spatele dorinţei tale curajoase de a o salva pe dna Reina. Dar, bineînţeles, când am văzut asta, minciuna mi-a atras atenţia.
Javier: N-am minţit, doar că nu mai vreau să-mi amintesc niciodată de asta. vreau să consider că nu s-a întâmplat niciodată.

-         continuarea scenei (mai târziu)
Javier către agenta Smith despre discuţia cu Isidro: A crezut totul. Trebuie să recunosc că aţi făcut o treabă bună.
Smith: Nu ţi-ai dat seama că eu lucrez numai cu cei mai buni?
Javier: Aveam bănuielile mele, dar tocmai mi s-a confirmat.
Smith: E bine e că ţi-ai dat seama că trebuia să-ţi inventăm un trecut mai surprinzător, mai interesant.
Javier: Partea bună e că au descoperit singuri, ceea ce face ca informaţia să aibă mult mai multă valoare. Întotdeauna pare real ceea ce cauţi şi găseşti. Nu ar fi fost la fel dacă i-aş fi spus eu. Dacă aş fi Victor de Rosas, şi eu aş fi foarte suspicios.
Smith: O să aibă încredere în tine.
Javier: Dv. aveţi încredere în mine?
Smith: Da, deocamdată.


Estefania către Javier despre fiica sa: ... Trăieşte! Fiica mea trăieşte! Fiica mea nu a murit acum douăzeci de ani ... Greta este fiica mea. Tocmai mi-a spus Victor. Fetiţa mea e într-un pat de spital, se luptă pentru viaţa ei, iar eu ... Acum, mai mult decât oricând, te voi ajuta să te răzbuni. Pentru că înainte voiam să fac asta fiindcă m-a părăsit, acum vreau s-o fac fiindcă mi-a răpit tot ce aveam mai important în viaţă. Mi-a răpit fiica. Javier, vreau să sufere. Nu vreau să moară, vreau să sufere cât am suferit eu în fiecare zi în aceşti douăzeci de ani. Îţi jur că sunt dispusă să fac orice pentru ca el să plătească. Jur pe fiica mea!
Javier: Te cred. Pentru asta, te cred în stare de orice.

interogatoriul lui Andres Hidalgo
 indicaţiile lui Javier către Rocky pentru a-l face pe Andres să cedeze, să spună adevărul: Atentie, ridică tonul. E încărcat emoţional şi asta îl provoacă să mintă. Corzile vocale se încordează. ... Se gândeşte fiindcă trebuie să fie atent. Trebuie să-şi amintească ce a spus şi ce nu. ... Te întreabă, trage de timp, ca să se gândească foarte bine. Mai întreabă-l! Neagă! Mai întreabă-l puţin! E gata să cedeze. ... E al tău! A început să spună adevărul! Întreabă-l ce nu a vrut să spună! ... Acum, nu minte. Lasă-l să vorbească! A cedat! Nu-l întrerupe!


Javier către Reina: Atunci, asta e o despărţire?
Reina. Nu. Nu mai am nevoie de şofer, dar am nevoie de un bărbat. Am nevoie de dumneata.

Când a fost sechestrată, a văzut un dragon tatuat.
 -         continuarea scenei

Javier către Reina: Îmi doresc să te sărut, să te mângâi, să te duc în pat, să te las fără aer, să-ţi dau fiori, să-ţi eliberez dorinţa asta, pe care o simt şi eu.


Estefania către Greta: Sunt o persoană care te iubeşte mult, cineva care s-a rugat mult pentru tine, deşi nu s-a mai rugat de mult, care voia să te lupţi şi să câştigi, cineva care aştepta o minune. O persoană pe care abia dacă o cunoşti, dar care te adoră.


Rocky către Javier: Cum ţi-a văzut dragonul?
Javier: Am mijloacele mele.


Reina către Bolivar: Ţi-e frică, Bolivar? Ştiam eu că nu te temi de nimic.
Javier: Aproape de nimic, dar de dv. mă tem.