miercuri, 25 iulie 2012

Cum sa descarci fisiere video de pe YouTube

 Cum sa descarci fisiere video de pe YouTube

si de aproape oriunde
Articol foarte util daca esti pasionat de filme si seriale sud coreene si nu numai

Motive pentru care ai descarca un video de pe YouTube:
-          sa-l vezi altadata cand ai mai mult timp liber sau cand nu-ti merge conexiunea la Internet
-          sa-l vezi pe telefonul mobil sau pe un player multimedia portabil
-          motivul personal: mie imi place sa vad un film sau un serial in liniste, cand am timp liber sau am starea necesara, fara a fi nevoie sa stau pe site-ul altuia. Numiti-o 'paranoia internautica', datorita acelor cookie introduse in broswer.


Descarca filmul/ serialul de pe YouTube sau site-uri asemanatoare, pune-l pe DVD [fara a avea vreun interes comercial] si astfel il poti revedea sau impartasi prietenilor.   

YouTube.com este cel mai cunoscut portal de pe Internet unde sunt incarcate si pastrate milioane de fisiere video (filme, videoclipuri etc.) de catre persoane fizice si persoane juridice pentru folosirea lor personala ori pentru evenimente, publicitate, ghiduri, noutati, materiale didactice.

Tehnologia folosita de YouTube este bazată pe playerul Flash creat de compania Adobe. Aceasta tehnologie permite site-ului sa prezinte video-uri cu o calitate comparabila cu Windows Media Player, QuickTime si RealPlayer, care insa, pentru a rula, necesita de obicei si instalarea unui software suplimentar. Majoritatea fisierelor video de pe Internet sunt in format Flash (FLV). Acest format este citit de anumite playere in mod direct (BS Player, VLC, etc.). Cu toate aceastea, se intampla ca unele playere sau DVD Playere sa nu citeasca tip de fisier.

Pasii pe care i-am urmat personal pentru a putea descarca fisierele video de pe Youtube:
-          instalarea in browser a plugin-ul Adobe Flash Player, acesta fiind unul dintre cele mai comune softuri instalate pe computerele personale. Programul poate sa downloadeze orice fisier audio si video. Nota: e posibil sa-l ai deja instalat sau daca nu, cauta-l si instaleaza-l.
-          instalarea programului de descarcat efectiv a fisierelor de pe YouTube numit RealPlayer. Voi scrie mai jos detalii referitoare la el.
-          pentru redarea fisierelor video ce necesita subtitrare (asta e foarte important) recomand BS Player

Important:
-          descarca programele de pe pagina web oficiala
-          cauta ultima versiune oficiala a programului. In cazul in care nu reusesti sa instalezi 
programul, descarca o varianta mai veche a acestuia. [asa am citit pe undeva !!!]
-          verifica daca programul e gratuit, caci un program e gratuit daca licenta e gratuita (freeware) 
-          inainte de instalare inchide personal orice aplicatie deschisa, deoarece e posibil ca programul 
 pe care tocmai il instalezi sa le inchida
-          dupa descarcare, instaleaza programul respectiv urmarind instructiunile descrise. Accepta termenii si conditiile de instalare. Unele programe se instaleaza singure. Cand instalarea este terminata apare mesajul prin care esti anuntat ca instalarea s-a terminat.

De ce am ales softul RealPlayer/ de ce sa alegi RealPlayer
-          se descarca gratuit; licenta programului RealPlayer este freeware, acest lucru inseamna ca 
programul poate fi descarcat si folosit gratis
-          este compatibil cu sistemele de operare Windows® 2000, XP, Vista si Windows 7;  Mac si 
Linux
-          usurinta in utilizare si calitate in redare
-          permite descarcarea fisierelor avand formatul FLV si MP4 (de genul celor de pe YouTube)  
-          e util destinatorilor de telefoane mobile (ex. Nokia) [asa am citit pe undeva !!!] 

Nota: Aproape de sfarsitul instalarii programul cere permisiunea de a inchide browserele web pentru a putea instala un plugin pentru descarcarea de video. Unele site-uri, de ex. YouTube, poate bloca un anumit fisier video (nu este descarcabil), asa nu inseamna ca RealPlayer nu functioneaza corect.

Situatii in care nu poti descarca cu RealPlayer:
-     site-ul de pe care vrei să descarci nu are conexiune buna sau a blocat descarcarile. Probeaza-l pe YouTube, daca programul descarca inseamna ca programul tau functioneaza bine.
-      ai modificat o optiune [constient sau involuntar] prin care s-a dezactivat functia de download. Pentru asta recomand reinstalarea programului. Atentie: pentru o reinstalare corecta a  RealPlayer SP, trebuie dezinstalat programul complet, pentru a nu se pastra vechea configurare
-     exista situatia in care antivirusul blocheaza conexiunea RealPlayer la internet
si altele.

Pentru a afla informatii privind instructiunile de utilizare a RealPlayer acceseaza alte resurse web.
Eu nu pot decat sa relatez cum procedez eu cand descarc de YouTube. A se urma pasii indicati doar dupa instalarea RealPlayer.

1.      intra pe www.youtube.com
2.      alege un fisier video pe care vrei sa-l descarci
3.      in momentul cand dai click pe video, pe acesta apare urmatorul mesaj care nu trebuie sa te 'sperie': Adobe Flash Player Setting – Local storage – yyy. com is requesting permission to store information on your computer [yyy.com poate fi orice site, nu conteaza] – Requested: up to 10 KB – Currently used: 0 KB. Iti recomand sa dai click pe DENY pana reusesti sa faci sa dispara acest mesaj, caci daca dai click pe ALLOW ti se pot introduce tot felul de 'lucruri' neplacute/daunatoare in calculator [sau asa banui !!!]
4.      dupa care - deasupra filmuletului in dreapta sus apare un buton albastrui cu textul Download This Video pe care dai click pentru a descarca video-ul


5.      in momentul acela se deschide programul RealPlayer instalat anterior. Vor fi indicate: denumirea fisierului, marimea lui, cat s-a descarcat din el. Se poate da pauza sau opri.
6.      RealPlayer-ul la instalare isi formeaza singur FOLDERUL, adica locul in care vor fi depozitate fisierele descarcate si care pot fi mutate in ce loc vrei (alt folder sau desktop). Se ajunge la el astfel: My documents - My Videos - RealPlayer Downloads    
7.      inchizi RealPlayer-ul si vizionezi fisierul. Eu sunt foarte multumita de BS Player. Ce imi place la  BS Player este ca indica singur subtitrarile pentru film sau episodul serialului respectiv. Ramane la mine alegerea subtitrarii. De asemenea, are o functie prin care pot capta [captura] o imagine din film….

Notă: pasul 3 există sau nu, în funcţie de sistemul de operare

Devenind o mare admiratoare a civilizatiei sud coreene mi-am dat seama ca prin vizionarea de filme o pot descoperi si intelege mai bine. Urmand pasii descrisi anterior am putut urmari cand si cat am vrut eu o multime de filme si seriale.

NOTA: Datorita faptului ca stiu putina limba coreana prefer sa vad filmele/ seriale subtitrate in limba engleza, deoarece am incredere intr-o subtitrare in limba engleza [facuta poate de cineva care cunoaste atat coreeana, cat si engleza] si n-am incredere intr-o subtitrate facuta in limba romana [asta gasesti pe multe site-uri] de cineva care abia cunoaste limba romana si limba engleza. Traiasca Google Translate! Sunt situatii [rare] in care pentru o replica sau doua din film/ episod nu s-a facut subtitrare in limba engleza, si ghici, nu va aparea nici in limba romana. E corect?

CONCLUZIE: daca esti pasionat de filme/seriale sud coreene  si pe deasupra cunosti destul de bine limba engleza ai cel putin 2 metode:
1. descarci - urmand pasii descrisi cu ajutorul RealPlayer filme/ seriale de pe urmatoarele site-uri:




2. daca cauti un film/ serial anume si totusi nu-l gasesti, invata-te (nu e greu) sa le descarci sub format mkv.

RESURSE WEB de descarcat programele de pe pagina lor oficiala:




Update 5 decembrie 2013: pentru că acest articol a ‘rămas’ în urmă cu informaţiile oferite, scriu despre o soluţie la care se poate apela atunci când, accesând un videoclip de pe YouTube, acesta pare că ‘nu dă voie’ să se descarce (download). Este o metodă pe care o folosesc şi eu.

Aşadar:
- se deschide programul RealPlayer (descărcat de pe site-ul oficial)  
- din bara de sus se deschid: RealPlayer → File →New → New Web Broswer
- apare o fereastră obişnuită în care la ADRESS se tastează de ex. www.YouTube.com  

- se alege fişierul care se doreşte, după care se descarcă urmând paşii propuşi mai sus 

            Update 1 noiembrie 2014: pentru cei care doresc să descarce de pe YouTube o melodie (audio) şi nu videoclipul în sine (video), recomand un site care converteşte fişierul dorit de pe YouTube într-un fişier mp3. Trebuie ştiut faptul că este posibil să nu funcţioneze în unele cazuri.

Intră pe http://www.flvto.com/, adaugă link-ul (adresa fişierului), apasă pe CONVERT TO, aşteaptă câteva secunde şi apoi apasă pe DOWNLOAD (descarcă). 

Update 1 februarie 2015: Am încercat şi funcţionează. Copiază adresa / URL videoclipului dorit şi introdu-l pe site-ul http://en.savefrom.net/. În dreapta eşti pus să alegi formatul videoclipului final, dai click pe care ţi se pare potrivit şi ... gata.  

 Update 1 martie 2018: 
Alte posibilitati pentru a descarca de pe YouTube un video:
       http://tradownload.com/convert/
       http://www.genyoutube.net/
       http://www.clipconverter.cc/ro/
 Alta posibilitate pentru a descarca de pe YouTube in format mp3:
 https://ytmp3.cc/    ! sub 2 ore.
In cazul in care vreo o melodie de pe YouTube peste 2 ore, descarca sub format de videoclip.