marți, 2 octombrie 2012

Cum sa devii o Pisicuta Sexy precum Marilyn Monroe

Cum sa devii o Pisicuta Sexy precum Marilyn Monroe

TEST: Esti o Pisicuta Sexy?
 Esti cea mai dulce dintre femei. Tu ai umplutura de crema a Pisicuta Sexy? Daca raspunzi cu DA 8 sau mai multe dintre intrebarile de mai jos, ai putea fi o adevarata MARILYN.
  • Ai avut o copilarie nefericita?
  • Ai tendinta de a face pe neajutorata pentru a iesi dintr-o incurcatura?
  • Care este modelul tau: Jane Fonda in 'Barbarella' sau Condoleeza Rice?
  • Daca iti pierzi trusa de machiaj, consideri evenimentul o catastrofa?
  • Esti cateodata perceputa ca neindemanatica sau inocenta?
  • Esti mandra de feminitatea ta?
  • In jurul tau barbatii tind sa se joace de-a Pygmalion?
  • In relatia ta de dragoste este in cautarea unui 'tatic'?
  • Iti place sa atragi atentia?
  • Te simti demodata daca nu iti arati nurii?
  • Te simti mai puternica atunci cand barbatii se gandesc la tine in termeni sexuali?
  • Te simti ocrotita atunci cand barbatii conduc jocul?
Nu ma deranjeaza sa traiesc intr-o lume a barbatilor, atata vreme cat pot fi femeie. – Marilyn Monroe
 'Era luminoasa, a spus un prieten, dupa moartea ei, o combinatie de melancolie, stralucire si dor, care o diferentiau si care, totusi, ii faceau pe toti sa-si doreasca sa faca parte din viata ei, pentru a-i impartasi naivitatea copilareasca'.
Ah, Marilyn. Nascuta Norma Jane Baker, fiica unei mame bolnave mintal si a unui tata pe care nu l-a cunoscut niciodata, Marilyn a trecut prin mai multe orfelinate, dorindu-si o iubire pe care nimeni nu i-o dadea. In aceasta cautare, Marilyn, transformata, a dat dovada de multa generozitate. Si-a pus in valoare bustul, s-a imbracat cu bluze stramte si a cutreierat plajele din California, dand din soldurile-i legendare. 'Si-a dat seama ce are si n-a deranjat-o sa-si arate nurii', spunea James Dougherty, muncitorul pe care l-a luat de sot, pentru a nu intra in alt orefelinat.
Ascesiunea lui Marilyn in filme a fost mai dificila decat iti imaginezi. A avut numarate roluri insignifiante, Studiourile au anulat contractele cu ea, iar fotografiile 'nud' aproape ca i-au distrus cariera. 'Am castigat 50 de dolari de care aveam foarte mare nevoie. Nu e un lucru chiar atat de ingrozitor, nu-i asa?' a intrebat 'victima', referindu-se la fotografiile care au ajuns in 'Playboy'. Incantat de candoarea ei, publicul a iertat-o. In comedii precum 'Unora le place jazzul', 'Cum sa te mariti cu un milionar?' si 'Domnii prefera blondele' si-a definit rolul de bomba sexy, expunandu-si sanii cu inocenta unui heruvim. 'Era pe jumatate copil', a spus Clark Gable, 'dar nu jumatatea vizibila'. Incepand cu 'Scudda-Hoo! Scudda-Hay!' si incheind cu 'Inadaptatii', Marilyn a jucat in total in 29 de filme, fiind tot mai indragita si primind mai multe scrisori de la fani decat vazuse Hollywood-ul vreodata.
Cei care au iubit-o nu s-au vindecat niciodata. Casatorit cu Marilyn vreme de doar 9 luni, jucatorul de baseball Joe DiMaggio a fost devastat la vestea mortii premature, a plans la inmormantare si 20 de ani  a trimis saptamanal flori la mormantul ei. Celebrul dramaturg Arthur Miller a presarat detaliile ciudatei lor legaturi in scenarii. Publicul care o adora se agata de amintiri devenite emblematice: Marilyn in 'Sapte ani de casnicie', stand deasupra unui grilaj de metrou, rochia ei alba ridicandu-se; Marilyn cantand 'Happy birthday' cu o voce soptita, de papusica, presedintelui John F. Kennedy; nenumarate afise imortalizandu-i buclele blonde si buzele pline intredeschise. Vom sti oare vreodata daca relatia ei cu JFK a fost inceputul sfarsitului? Vor disparea vreodata aceste teorii ale conspiratiei?
Betty Gable si Jean Harlow au aparut inaintea ei. Zeci de alte Pisicute Sexy au aparut de atunci. Dar ce anume a facut-o pe Marilyn unica? Cu o miscare a umerilor si acel zambet fenomenal, le promitea barbatilor sex fara constrangeri. Plina de contradictii, era neajutorata si, in acelasi timp, agresiva sexual, copilaroasa si mamoasa, prostuta, dar perfect constienta de efectul pe care il producea. Si inca ceva: 'Avea talentul de a face oamenii sa o compatimeasca', a spus unul dintre fotografii ei. Acea vulnerabilitate dadea nastere unei dorinte universale de a o proteja.

Trucurile incitante ale lui Marilyn Monroe pentru Pisicuta Sexy aspiranta
 'Mori tanar si lasa in urma un cadavru frumos', a spus James Dean, iar Marilyn a murit la varsta de 36 de ani. Pisicuta Sexy atinge in tinerete culmea frumusetii, iar farmecele ei pot scadea cu timpul.

Lectia unu: Arata-te neajutorata
In timp ce barbatii prefera mai degraba sa te rataceasca decat sa te intrebe incotro sa mearga, studiile stiintifice demonstreaza ca acestia ofera cu mare placere indicatii unei femei – un secret pe care Marilyn, intruchiparea Pisicutei Sexy l-a invatat foarte devreme. Ea avut multe cunostinte barbati, pe sfatul carora se baza pentru orice pas. Sa joc in acest film, sa cumpar acea casa, sa port aceste haine? Ce carti sa citesc pentru a parea mai desteapta si mai informata? 'Era o pisicuta pierduta', a spus un observator. Exact! Niciun barbat nu parea capabil sa reziste ispitei de a intra in rolul manipulator al lui Marilyn, chiar daca ea cerea permisiunea si pentru a se da jos din pat. Dar in timpurile noastre, o asemenea dependenta abjecta te-ar putea costa mai mult decat esti dispusa sa platesti. Totusi, Pisicuta Sexy aspiranta – chiar una cu doctorat  si salariu cu multe zerouri – nu pierde nimic daca nu cere sfatul unui barbat, din cand in cand. Nu conteaza daca el stie ca ea este capabila sa se descurge si singura. Va fi fericit sa te ajute, asadar lasa-i impresia ca te afli sub aripa sa protectoare.
Observi ca el a fost deosebit de 'puternic' si 'vizionar' in prezentarea lui pentru consiliul director – prin urmare ii ceri ajutorul pentru pregatirea unei 'mici cuvantari' despre declinul companiei. Si, din moment ce este de acord, n-ar putea sa-ti recomande si o sala de gimnastica? Este posibil ca el sa priveasca aceasta atitudine cu suspiciune, dar vei descoperi ca nimic nu se compara cu o intrebare 'prostuta', iar complimentul exagerat ii va da impresia unui superpremiu.
Avertisment: aceasta strategie poate cauza ameteala sau greturi daca este folosita zilnic.

Lectia a doua: Misca-ti soldurile atunci cand mergi
Marylin a inceput sa legene usor din solduri, dar a transfor mat acest lucru intr-o adevarata arta pe platourile filmului 'Niagara'. Intr-o scena filmata de la distanta, incaltata cu pantofi cu tocuri inalte, calca cu greu pe strada cubica, unduindu-si trupul gratios. Secventa, 35 de metri de film, a fost cea mai lunga din istoria cinematografiei si a produs o asemenea senzatie, incat, din acel moment, Marilyn a adoptat acest stil de mers.
Ei bine, iti trebuie ceva pregatire pentru acest mers senzual. Dar acum ai o agenda de femeie seducatoare. Nu exista piatra cubica pe strada ta? Nu lasa acest detaliu sa te opreasca. Petrece un weekend la tara, purtand pantofii cu tocuri de 12 centimetri. Croindu-ti drumul cu atentie, pentru a ridica un cort sau a aprinde focul, concentreaza-te asupra manierei in care mergi, adica liber si fluid. Ca intotdeauna, practica duce la perfectiune. Curand, iti vei ondula soldurile ca cele mai grozave Pisicute Sexy.

11 lucruri pe care Marilyn nu le-ar face pentru nimic in lume
  • sa-si faca bilantul contabil
  • sa poarte trening in public
  • sa nu poarte sutien
  • sa plece de acasa fara ruj si parfum
  • sa ajunga undeva la timp
  • sa se supere cand aude un banc despre blonde
  • sa adopte un comportament-obsesiv-compulsiv
  • sa incerce sa nu arate sexy
  • sa caute iubirea in 'locuri potrivite'
  • sa inceapa o conservative cu 'Studiile demonstreaza ca …'
  • sa uite telefonul inchis

Lectia a treia: Poarta haine albe si strâmte
Intre inocenta de copil si femeia sigura pe ea, Pisicuta Sexy stabileste un echilibru precar, avand grija sa nu cada niciodata in vulgaritate. In general, Marilyn se imbraca in alb, oferind imaginea de neuitat a unui inger sexy stralucitor. Printre hainele specifice anilor '50 poti descoperi secretul frumusetii, Marilyn l-a gasit deja. Poarta buline, un decolteu adanc, curele late, sutiene push-up si fuste sexy.
Vestimentatia ta trebuie sa exprime puritate, chiar daca este vorba despre o bustiera de piele. Tine minte, tu esti fata care face ca pacatul sa aiba un gust dulce. Imagineaza-ti-o pe June Cleaver indreptandu-se spre Ward, pentru o partida de sex la pranz ori pe Britney Spears pornind spre o tabara de vara. Imbracamintea este intotdeauna prea stramta, nitel prea scurta, lasand la vedere, in mod provocator, prea mult. Cat despre lenjerie, aceasta trebuie sa fie feminina si pretioasa, asta in cazul in care nu cumva ai 'uitat' cu desavarsire sa o porti.

Inainte de casatorie o femeie trebuie sa faca dragoste  cu un barbat pentru a-l pastra. Dupa casatorie, trebuie sa-l pastreze pentru a face dragoste cu el. – Marilyn Monroe

Lectia a patra: Spune-ti trista poveste (optional)
Povestea lui Marilyn despre orfelinate, o mama bolnava mintal si niste rubedenii desfranate a fost intotdeauna de efect, desi a sunat diferit la fiecare relatare. Chiar si in privinta detaliilor, Marilyn o intruchipa pe Micuta Nell, din 'The old curiosity shop'. Fie 'n-am mai mancat de o zi', fie era 'extenuata' de solicitanta cariera si de fani. 'Indur si eu cat pot' – parea sa reiasa din povestirea ei – 'dar, Doamne, sper ca voi primi ajutor in curand'.
Prin povestea ei ingrozitor de trista, Pisicuta Sexy urmareste sa inspire posibilitatea salvarii, scotand la iveala eroismul din fiecare barbat. (Hei, nu-i asa ca fiecare baietel iti doreste sa fie pompier?) Desigur, aceasta metoda este buna daca ai o poveste de spus. Sapa adanc si scoate la iveala acele povesti in care erai tanara si naiva, abandonata, iar lucrurile scapau de sub control. Pentru inspiratie, cauta povestile clasice din care s-a inspirat literatura sau apeleaza la povestile cu zane. Dar evita povestile despre iubitii care ti-au facut rau. De ce sa-i reamintesti ca inaintea lui a fost altcineva?

Lectia a cincea: Arata-te mereu gata pentru sex
Primul sot al lui Marilyn a descris-o ca pe o nimfomana, cu un apetit periculos pentru sexul in masina. Cu acest amanunt, Marilyn a parut sa nu fie de acord. Totusi, nu se poate nega faptul ca seducatoarea noastra arata de parca tocmai s-ar fi dat jos din pat sau ca, in curand, va lua parte la o partida fierbinte de sex. Pisicuta sugereaza promisiune sexuala, chiar daca nu de fiecare data ii da curs. Ea este mereu gata pentru imbratisari.
Intotdeauna curata, parfumata si imbracata provocator. Pisicuta Sexy aspiranta nu arata niciodata mult prea dichisita. Coafura inalta, cu prea mult fixativ, si gulerul apretat sugereaza o calugarita autoritara sau o asistenta medicala. Nitica 'dezordine' sporeste imaginea disponibilitatii sexuale. Limbajul trupului sau este foarte elocvent.
Pisicuta Sexy se apleaca spre barbatul ei si isi trage umerii inapoi, miscand usor din solduri. Atingerile frecvente si suave au efecte nemaipomenite. Atinge-i usor cotul sau bratul. Aranjeaza-i o suvita de par dupa ureche. Atunci cand dansezi, lipeste-ti obrazul de al lui. Atingere, atingere, atingere. Nu exista niciun substitut pentru efectul electrizant al atingerii.   
 Detalii interesante despre Marilyn:
  • visa frecvent ca se afla goala intr-o biserica
  • a suferit o operatie estetica pentru corectarea nasului
  • a castigat mai multi bani pentru 20th Century Fox decat orice alta vedeta in 1953
  • se antrena cu haltere
  • era incapabila sa ajunga undeva la timp sau sa filmeze o scena din prima
  • purta uneori haine care ii erau cusute direct pe corp, atat erau de stramte
  • sustinea, ocazional, ca sampania si caviarul sunt preferatele ei
  • 'a devenit un simbol al eternului feminin', pentru intreaga lume, fapt consemnat la inmormantarea ei

Lectia a sasea: 'Regizeaza' accidente vestimenare
Janet Jackson reuseste sa ocupe un biet loc doi, dupa Marilyn, care ne-a oferit cel mai mare 'accident vestimentar' din istoria cinematografiei: in 'Sapte ani de casnicie', rochia ei alba din matase a fost ridicata de curentul venit printr-un grilaj de metrou, lasand la vedere chiloteii. Atat in fata camerei de filmat, cat si in afara acesteia, Marilyn era o experta. Avea grija ca din cand in cand sa i se rupa o bretea si sa aiba nevoie de un ac de siguranta, doar pentru a pune paie de foc. Sau, pur si simplu, renunta la tot la lenjerie, oferind barbatilor senzatii neasteptate.
Nu exista incantare mai pura pentru un barbat decat tinuta unei femei care dezvaluie, dintr-odata, zone altminteri acoperite. Fusta crapata, bluza care dezgoleste umerii si decolteul adanc ofera posibilitati nelimitate, dar ai face bine sa eviti pantalonii atat de stramti, incat sa existe riscul de a-ti expune posteriorul. Daca ai curaj, incearca sa renunti o saptamana la sutien si poarta numai camasi cambrate. Ai grija la curent si strecoara-ti discret lenjeria in poseta. Atunci cand esti victima fericita a unei rafale de vant, aminteste-ti ca trebuie sa pari surprinsa si jenata ca o copila. O mica doza de modestie si candoare este cruciala!

Nota: articol preluat integral din volumul editat de Editura Litera International 2008 'Femei celebre – descopera-ti puterea de seductive cu ajutorul celor mai irezistibile femei din istorie!' scrisa de Ellen T. White.