duminică, 1 decembrie 2013

Doina merge mai departe



Doina merge mai departe

Acest articol reprezintă tema pentru a 28-a probă a concursului SuperBlog 2013.

Proba 28. Doina, o vedetă la tine în poşetă!
Introducere: Ca şi curentele artistice, frumuseţea îşi schimbă regulile. De aceea, noi, care avem 120 de ani de tradiţie, ne-am zis Farmec. Poţi fi fermecătoare fiind tu însăţi, fără să intri în tiparele frumuseţii de azi sau de mâine.
Începută cu peste 120 de ani în urmă, activitatea FARMEC are astăzi o largă recunoaştere, atât în România, cât şi în lume, produsele companiei fiind exportate în ţări din Europa, Asia şi America de Nord. Astăzi, portofoliul companiei însumează câteva sute de produse, cele mai cunoscute game fiind GEROVITAL H3 prof. dr. Ana Aslan, GEROVITAL H3 EVOLUTION, GEROVITAL PLANT, ASLAVITAL, FARMEC, ASLAMED, DOINA, ATHOS şi OBSESIE. Originalitatea şi calitatea produselor FARMEC a fost recunoscută oficial în anul 2002, atunci când compania a obţinut Certificatul Internaţional de Calitate ISO 9001:2008.
La fel ca și celelalte produse din gamă, îndrăgite de generații de femei, mezina familiei a fost special concepută pentru a hidrata și a hrăni pielea feței și a corpului, redându-i proprietățile naturale: elasticitatea, suplețea și strălucirea.
Pentru păstrarea integrităţii funcţionale şi structurale a pielii, pentru neutralizarea acţiunii radicalice şi protejarea fibrelor de colagen şi elastină, sunt necesare creme care asigură pielii cantitatea optimă de apă şi substanţe emoliente, cu efecte tonifiante şi regenerante asupra pielii.

Enunțul probei: Povestiţi într-un articol, pe blogul vostru, o amintire legată de brandul Doina.

&&&

Motto: Beauty is not in the face; beauty is a light in the heart. (Kahlil Gibran)

Notă către juriu: Acest articol este structurat în mai multe părţi.

&&&

E evident că în memoria afectivă a fiecărei doamne sau domnişoare există cel puţin o amintire legată de produsele DOINA.
          Pentru că la ultima probă a concursului SuperBlog 2013 ni se cere să descriem o astfel de amintire, eu am ales să povestesc o scenă romantică petrecută în timpul liceului. Din când în când, conducerea liceului permitea organizarea de seri dansante în colaborare cu un liceu militar aflat în acelaşi judeţ. Cum din liceul nostru, participau numai fetele, diriginta clasei ne-a rugat pe mine şi pe o altă colegă să ‘reprezentăm’ clasa. După momente de refuz, am acceptat amândouă să participăm. A venit ziua X şi cu vreo 1-2 oră înainte de a începe evenimentul, a venit colega mea la mine acasă pentru a merge împreună. M-am îmbrăcat şi aranjat în grabă, şi când să ies pe uşă, mi-a dat seama că nu mă dădusem cu cremă pe faţă şi pe mâini; doar mă duceam într-un loc plin de fum de ţigară, dăunător tenului meu atât de catifelat şi hidratat. M-am întors în dormitor şi primul lucru pe care am pus mâna a fost Emulsia cu lăptişor de matcă DOINA de la Farmec pe care o foloseam din copilărie. M-am uns bine şi m-am îndreptat către mica petrecere. Am început să dansez, la început în grup, apoi învitată la dans – spre mirarea mea – de către un singur băiat. E de discutat faptul că unii bărbaţi (maturi sau în devenire) arată foarte sexy în uniformă ? (Am uitat să menţionez că toţi băieţii invitaţi purtau uniformă.) După vreo oră, începuse să mi se pară ciudat că acelaşi băiat mă invită la dans numai pe mine şi numai pe melodii lente interpretate de Celine Dion. Intrasem la bănuieli, nu alta ... aşa încât n-am mai putut răbda şi l-am întrebat direct dacă este o întâmplare sau nu ceea se întâmpla între noi. Cu cel mai dulce zâmbet, mi-a răspuns că mă remarcase de cum am intrat, iar - de când am dansat prima oară - i-a plăcut cum miroseam. Zâmbind şi eu, l-am aprobat şi am continuat să dansăm, timp în care în minte mea ‘procesam’ informaţia: oare la ce se referea, mai ales când mă gândeam că plecasem grăbită de-acasă şi uitasem să mă parfumez? Să fi fost aşa sau nu? În timpul unei pauze, o observ pe colega mea, Doina, că este în sfârşit este cerută la dans de cineva. Atunci mi-a venit răspunsul: pielea mea avea un miros subtil de căpşuni de la emulsia cu lăptişor de matcă folosită înainte să plec de acasă. 
          Ce m-aş fi făcut atunci, dar şi în alte situaţii, fără secreta mea prietenă parfumată DOINA?

Nu ştiam că: Demachiantul a fost lansat în piaţa românească în 1965, cu 4 ani înaintea unui alt brand românesc care a trecut testul istorie, Dacia, şi în acelaşi an în care s-a instalat la putere, în România, dictatorul comunist Nicolae Ceauşescu.

&&&


Mai până ieri se spunea că, dacă ai o geantă de vedetă, asta te transformă automat într-o vedetă. Acum lucrurile s-au schimbat: nu poşeta e vedeta, ci conţinutul ei, respectiv noua cremă nutritivă vitaminizantă DOINA cu o formulă specială ce ajută pielea în lupta împotriva temperaturilor şi a radicalilor liberi.


De unde ştim asta? Din campania celui mai mare producător de cosmetice din România, Farmec, realizată în colaborare cu Krem (Răzvan Alexe), cunoscut după participarea la emisiunea ‘Românii au talent’ şi sora acestuia, Aida.


Clipul , o veritabilă pastilă de bună-dispoziţie instantanee, va fi promovat în mediul online şi va ‘cânta’ calităţile noii creme DOINA. (citat) 

          
          Pentru că am ajuns la subiectul de ‘vedete’, m-am gândit să construiesc o legătura între vedetele feminine autohtone, ziua naţională şi proiectul ‘Fabricat în România’. 

          Am vrut să aflu care din doamnele cunoscute de la noi folosesc produsele Doina. Notă: ceea ce urmează sunt preluări din diferite surse online. Pentru că toată lumea le cunoaşte, n-am mai ataşat fotografii cu ele.

DOINA – hrana pentru tenul frumos al femeilor

-         Adriela Morar (actriţă şi cântăreaţă): ‘Cel mai important pentru ten este demachierea în fiecare seară. Poate părea desuet, dar şi eu folosesc seară de seară lapte demachiant DOINA, o loţiune tonică şi apă termală! Abia după ce am curăţat bine tenul, aplic o cremă puternic hidratantă pentru ten şi una pentru ochi.’
-         Andrea Esca: Cât despre sumele investite în produsele de înfrumuseţare, vedeta PRO TV ne-a spus că ‘preţul nu face întotdeauna diferenţa şi ce este mai scump, nu este întotdeauna şi bun’. ‘Bunica mea a folosit toată viaţa loţiune Doina cu lăptişor de matcă şi la 85 de ani avea pielea întinsă. Nu este adevărat că un produs foarte scump este şi foarte bun şi, mai ales, nu este obligatoriu să-ţi facă ţie bine. Fiecare tip de piele e diferit şi reacţionează diferit la contactul cu anumite cosmetice. Şi cred că, până la urmă, mai sunt şi genele cele responsabile de frumuseţea pielii’, crede vedeta TV.
-         Andreea Mantea: Apelaţi la creme scumpe şi sofisticate sau mai degrabă la ceva natural şi simplu? ‘În trecut am apelat la creme foarte scumpe, dar mi se pare o alegere proastă. Am cheltuit foarte mulţi bani pe nişte produse care mi-au făcut mai mult rău decat bine. Acum folosesc lapte DOINA, cremă de gălbenele, tărâţe, mălai şi ulei de masline, sunt cele mai bune.’
-         Dana Săvuică: ‘Cel mai bun sfat de frumuseţe cred că a venit când eram adolescentă şi când mama m-a sfătuit să nu mă culc nedemachiată, să folosesc creme bune, laptele DOINA ca şi cremă, iar bunica m-a sfătuit să nu mă scol dimineaţa după soţ, să mă vadă nemachiată’, a spus fosta vedeta.
-         Laura Belecciu (unul din top-modelele de succes internaţionale ale României) Crezi că produsele cosmetice cu cât sunt mai scumpe şi mai de renume sunt mai bune? ‘Nu neapărat. Sunt unele produse ieftine care sunt foarte bune. Cred că toata lumea ştie de laptele DOINA, de exemplu. Eu îl folosesc. Produsele cosmetice trebuie să fie cât mai naturale. Calitatea nu constă în preţul produsului, ci în ce conţine, cum a fost preparat şi cum este păstrat. Şi mai ales e foarte important să foloseşti ceea ce se potriveşte tipului tău de piele.’
-         Mihaela Rădulescu: În ceea ce priveşte un produs românesc de care nu se poate lipsi, diva a dezvaluit că, indiferent ce creme din străinatate a încercat în decursul anilor, nu poate renunta la laptele DOINA, pe care-l foloseşte pentru mâini, picioare şi pe post de demachiant . ‘Face exact acelaşi lucru ca celelalte creme, doar că este mai ieftin’, a concluzionat ea.
-         Neti Sandu: Simpatica vedeta PRO este adepta simplităţii şi a naturaleţii. Neti preferă să se îngrijească singură, cu produse cât mai simple. Pentru demachiere, de exemplu, nu foloseşte decât Laptele DOINA şi nici nu doreşte sa încerce altceva. Nu are ritualuri de îngrijire şi nici nu-şi aplică măşti cosmetice sau creme performante. ‘Le cumpăr, le ţin până expiră, apoi le arunc.’
-         Nico: ‘Deocamdată fac masaj, folosesc măşti cu fructe. Niciodată nu-mi lipseşte uleiul de măsline. Ma demachiez cu ulei de măsline, am lapte DOINA şi acum în casă, am lapte de castraveţi şi mereu pun câteva picaturi de lămîie în demachiant. Sunt trucuri pe care le-am învăţat de la mama şi eu în general sunt adepta produselor cu care ne-am învăţat de atâţia ani de zile. Mai cumpăr şi produse scumpe, dar nu astea sunt bază!’, spune ea.
-         Oana Ioniţă (fostă bebeluşă a emisiunii ‘Cronica Cârcotaşilor’):  ... În rest, foloseşte creme hidratante pentru corp, cum ar fi laptele DOINA. ‘M-a ajutat să nu am vergeturi şi pielea mea să fie tot timpul moale şi plăcută la atingere.’

 &&&

Literele fermecate ale Doinei

Să nu uităm că ce îngrijim la 20 de ani se va vedea la 60!


DOINA – ajută la menţinerea bronzului (potenţator)


DOINA – calmează pielea după epilare


DOINA – calmează pielea după expunerea la soare


DOINA – demachiază


DOINA – hidratează faţa şi corpul


DOINA – hidratează pielea sensibilă a copiilor şi adulţilor


DOINA – oferă strălucire şi supleţe pielii (funcţie emolientă)


DOINA – regenerează (datorită vitaminei A)


DOINA – repară pielea uscată


DOINA – se poate folosi ca lapte pentru masaj


DOINA – se poate folosi ca mască nutritivă (combinată cu diferite fructe)


DOINA – vitaminizează