luni, 4 noiembrie 2013

Viaţa are prioritate



Viaţa are prioritate

Acest articol reprezintă tema pentru a cinsprezecea probă a concursului SuperBlog 2013.

Proba 4. Coşurile îţi pot strica ziua!

Introducere:  Statisticile spun că peste 90% dintre adolescenţi vor suferi la un moment dat de acnee. Pe lângă o alimentaţie sănătoasă, igiena zilnică a feţei şi măştile cu argilă, acum poţi scăpa de acnee în doar 4 săptămâni. Gama Gerovital Plant Stop Acnee, special concepută pentru tenul cu imperfecţiuni, este primul pas către o piele sănătoasă şi un chip luminos. Cu o eficacitate antiacneică demonstrată clinic de 83 %, produsele gamei Stop Acnee te scapă de acnee în doar 4 săptămâni.

Enunțul probei: Vrem să aflăm ce momente frumoase din viaţa voastră aţi ratat din cauza unui ten acneic.
Update: În urma întrebărilor voastre, juriul a confirmat că vă puteţi referi şi la o întâmplare din viaţa altcuiva.

&&&

Motto: Mintea umană e precum o paraşută: funcţionează doar atunci când este deschisă.

Acneea este considerată a fi cea mai frecventă boală inflamatorie a pielii din lume. 80-85 % dintre adolescenţi sunt afectaţi de această boală, iar 12 % dintre cazurile de acnee continuă la maturitate, cu preponderenţă la femei.
          Evident că un ‘doctor în frumuseţe’ are în vedere în recomandările sale partea cosmetică a răspunsului, dar nu vreau să se uite faptul că este vorba despre o BOALĂ, al cărei tratament este recomandat de un doctor specialist în dermatologie, în urma unor analize medicale specifice. Orice persoană devenită pacient trebuie să decidă pentru ea însăşi ce modalitate de însănătoşire să aleagă, iar dacă are un ten acneic poate să apeleze la cosmetică (creme) sau medicină şi/ sau ambele. Consider că d.p.d.v.d. al efectelor secundare crema ‘bate’ tratamentul medical. Voi explica în paragraful următor ceea ce am vrut să spun.
Căutând informaţii pentru a ‘unitate şi coerenţă’ răspunsului, am dat de o ştire despre efectele unui medicament care se comercializează şi în România, RoAccutane: ‘În urma studiilor s-a constatat că medicamentul produce iniţial stări de linişte şi calm. Dacă este mărită doza, pot apărea depresii, anxietate şi gânduri suicidale. Prospectul medicamentului detaliază efectele adverse posibile în urma tratamentului: de la fotosensibilitate, tulburări de auz, dermatite, căderea părului, la tulburări psihice. Astfel, pot fi afectate vederea, sistemul digestiv, cel muscular, pancreasul, sistemul osos si ligamentele si sistemul nervos central.’ S-a spus despre consumarea acestui medicament (sau întreruperea lui) că a fost motiv de sinucidere, prin efectele sale grave. În presă au apărut exemple de tineri care au recurs la acest gest: fotbalistul englez James Sillcock (26 de ani), cântăreţul englez Jesse Jones (22 de ani?); s-a speculat că este şi cazul fiului cel mic al lui Florin Călinescu (Luca, 24 de ani).   


          Pentru asta am denumit articolul ‘Viaţa are prioritate’. 


          Se spune că în zilele noastre a arăta bine este un talent (pentru că se poate deţine prin efort). Pentru unii, a avea farmec înseamnă a avea o piele frumoasă. E discutabil dacă frumos mai înseamnă sănătos, având alături de noi invenţii precum machiajul şi programul de editare Photoshop. Dacă s-ar formula această idee în sens negativ, ar reieşi că o persoană bolnavă e urâtă, în particular, un bolnav cu acnee e urâtă încât trebuie exclusă din societate. Poate într-o societate utopică a frumoşilor (închipuiţi)!
          Deşi societatea modernă nu îngăduie niciun fel de imperfecţiune, n-ar trebui spus / gândit că ‘ai ratat’ un moment frumos din cauza tenului acneic (o boală). Personal nu am o astfel de problemă [medicală, dar mi-aş dori să folosesc produsele Farmec pentru aavea un ten şi mai sănătos şi fumos], dar încerc să mă identific cu cea/ cel care suferă din pricina ei. Pentru ei mesajul meu este următorul: Supără-te, fii furios/ ă doar 5 minute pe cel care ţi-a creat starea de refuz, de umilinţă, de părăsire, de neacceptare datorată felului în care arăţi. Stresul dăunează grav sănătăţii (pielii). Poate că aşa crezi tu sau poate ţi-a spus persoana respectivă (foarte grav) că nu te place pentru că ... are standarde înalte. Mă întreb ce ‘momente frumoase’ ai putea avea alături de cineva care ar alege să fie însoţit doar de ‘frumuseţi’ fizice ...


- Dacă situaţia descrisă apare între 2 adolescenţi, este de datoria adulţilor să le explice corect ceea ce se întâmplă cu corpul uman la acea vârstă.
- În cazul adulţilor ar fi de înţeles situaţiile în care cuiva (femeie sau bărbat) i se poate refuza accesul în practicarea unei profesii: actor, prezentator TV, însoţitor de bord, (foto)model, vânzător pentru unele tipuri de mărfuri etc. Să presupunem că la angajare poate fi condiderat un impediment, dar dacă boala apare după ce te-ai angajat, consider că este ilegal şi imoral să te concedieze invocând acest motiv.
               
                Frumuseţea şi codul genetic nu ţin cont de faimă sau situaţie materială

Pentru că una din teme blogului meu este lumea cinematografică voi face din nou recomandări pentru actriţele de la Hollywood, care au declarat că au avut sau mai au tenul cu imperfecţiuni. Deşi lumea din care fac parte se bazează pe frumuseţe, e ceva care depăşeşte frumuseţea fizică, şi acesta este talentul.
          Tenul actriţelor poate părea impecabil în pelicule, însă ele întâmpină reale dificultăţi în ţinerea sub control a problemelor tenului lor. Am selectat 5 actriţe ale căror ten poate redeveni luminos, cu un aspect sănătos, fără imperfecţiuni prin aplicarea celor 5 produse care au fost create în gama Gama Gerovital Plant Stop Acnee.

Baton corector purificatorKaty Perry
Am cicatrici post acnee, a declarat Katy în revista 'Cosmopolitan'. Sunt conştientă de asta, aşa încât folosesc prea mult machiaj pentru a le ascunde.


Cremă sebo-reglatoare purificatoare – Alicia Silverstone
După ce faimoasa actriţă vegetariană şi iubitoare de animale a devenit vegană, a publicat o carte de diete / o autobiografie intitulata „The kind diet. În ea isi numeşte tenul „un coşmar” şi spune că odată a trebuit să filmeze de 2 ori o scenă dintr-un film din cauza unei erupţii acneice. După ce a început să ţină o dietă mai sănătoasă, Alicia a declarat că „acneea, care m-a bântuit atâta timp, s-a îmbunătăţit semnificativ. A fost ceva magic.” Pentru îmbunătăţirea semnificativă a aspectului tenului ea recomandă grăsimile Omega-3, care se găsesc în somon, fructe de pădure şi migdale.


Cremă ultra-activă – Keira Knightley
Frumoasa şi talentata actriţă a vorbit în numeroase ocazii despre problemele pe care le are la nivelul pielii. Ea se confruntă frecvent cu erupţii acneice şi pete pe faţă, recunoscând că tenul impecabil este doar “un fragment de ficţiune portretizat de lumea cinematografiei”.


Fluid antiseptic purificatorCameron Diaz
Şi ea s-a luptat cu problemele de piele (erupţii frecvente, pete cauzate de expunerea la soare şi hiperpigmentare). Esteticianul vedetei [medical aestheticians] Christopher Watt a ajutat-o să elimine erupţiile prin tratamente de  microdermabraziune, peeling-uri cu acid lactic, LED light etc.


Gel spumant antimicrobianScarlett Johansson
Am avut aceleaşi probleme ca toată lumea, a spus Scarlett. Pielea mea e sensibilă, prin urmare produsele pe care le folosesc trebuie să fie fără miros. Îmi curăţ pensulele de machiaj o dată pe săptămână. Oamenii nu înţeleg cât de murdare sunt bureţii şi celelate lucruri! Bacteria – asta te face să înnebuneşti.