duminică, 20 octombrie 2013

O doză de seducţie nu strică nimănui



O doză de seducţie nu strică nimănui

Acest articol reprezintă tema pentru a opta probă a concursului SuperBlog 2013.

Proba 8. Care este adevăratul secret al seducţiei?
Introducere: Dragi superbloggeriţe şi superbloggeri, vă propunem să vorbim un pic despre dragoste, despre emoţia primei întâlniri, despre primele cuvinte rostite. Sunt nenumărate mituri care vorbesc despre ingredientele secrete ale seducţiei. Noi spunem că un strop din noul parfum Super Playboy este suficient pentru a te transforma într-o super-seducătoare sau într-un super-seducător. Suntem curioşi care este pentru voi adevăratul secret al seducţiei.

Enunţul probei: Te-ai îndrăgostit până peste cap. Vrei sa obţii o primă întâlnire. Te fâstâceşti şi îţi faci o mulţime de scenarii. Unul dintre ele poate fi câştigător. Nu uita că prima impresie contează. Aşadar, care este scenariul câştigator ? (Miturile seducţiei sunt deja demontate de Super Playboy!) Descrie scenariul cu care ai cucerit sau prin care ai încerca să cucereşti persoana dorită.

&&&

Precizare: Când am ales să particip la acest concurs am făcut-o cu gândul la cele 2 teme ale blogului: lumea cinematografică şi lumea coreeană. Mă voi folosi de aceste teme în actuala probă a concursului pentru că ele oferă exemple concrete de seducţie.

Motto: Oamenii pot minţi prin cuvinte, dar nu din privire.

Când ne gândim la seducţie ne imaginăm un joc. Dar nu orice fel de joc, ci un joc al puterii, care necesită mult precizie şi planificare; manipularea emoţiilor pentru controlul minţii. Jocul în care mai întâi îţi manifeşti dragostea, pierzi controlul şi o iei razna. Îţi trebuie o super-putere să seduci sau să te laşi sedus.
Ceea ce îi diferenţiază pe oameni de animale în privinţa seducţiei este rezultatul: dacă animalele recurg la ritualuri de seducţie pentru a găsi partenerul perfect pentru împerechere şi perpetuarea speciei, oamenii folosesc tehnici/ strategii de seducţie (limbajul corpului, respiraţie, zâmbet, cuvinte, mister, umor, romantism, complimente, programare neuro-lingvistică, dans, etc., etc.) pentru a-i mări egou-l partenerului şi a-l cuceri, pentru distracţie, plictiseală ...  

Totul în viaţă trebuie făcut cu măsură, căci o doză de seducţie nu strică nimănui. Precum un parfum - şi mai ales Super Playboy - , dacă îl dozezi prea mult, ai parte de efectul contrar celui dorit. În final îţi dai seama că manipularea nu este amuzantă. Devine obositoare şi dificilă ... începi să pierzi plăcerea unei conversaţii sincere. De ce să folosim manipularea care nu se permite descoperirea adevăratelor sentimente? Poţi fii fericit într-o astfel de relaţie? În loc să fim calculaţi, mai bine să fim oneşti; în loc să primim, mai bine să oferim.

Personal consider că e mai bine să fii sedus decât a seduce, pentru că aşa ajungi să deţii mai multă putere asupra partenerului. Prefer să fiu cucerită prin stil, clasă şi graţie, ca apoi să se transforme într-o frumoasă relaţie ...

Internetul e plin de site-uri care oferă sfaturi în arta seducţiei, însă eu dau mai multă crezare cărţilor, mai ales cele scrise de persoane care sunt (re)cunoscute pentru calitătile sale de seducător/ seducătoare. Ceea ce este esenţial în acest 'joc periculos' este persoana pe care vrei să o seduci. Dacă îţi doreşti să întâlneşti un bărbat, însă nu vrei să ai de-a face cu "peştii mici", atunci e cazul să înveţi câteva trucuri ale seducţiei potrivite pentru a atrage "peştii mari". În cartea scrisă de Shelly Branch şi Sue Callaway ‘What would Jackie Do? An inspired guide to distinctive living’, autoarele descriu cele mai de succes tehnici ale acestei adevărate doamne.
Arta seducţiei în cinematografie – pe ecran & în afara lui

Se poate spune că cele mai seducătoare persoane publice sunt considerate actorii/ actriţele. Au apărut numeroase mituri despre actorul X sau actriţa Y, care ar fi avut sute de parteneri, că putea să seducă pe oricine ...
De la apariţia celei de a şaptea arte – cinematografia – s-a vorbit de seducţia din cadrul ei. Actori sau actriţe, frumoşi sau mai puţin frumoşi, au căpătat din partea publicului şi a presei vremii renumele de seducători. Mă opresc la perioada anilor '40 - '50 atunci când seducţia de pe ecran a trecut dincolo de el. Printre cele mai seducătoare actriţe din filmele noir amintesc pe: Ava Gardner, Barbara Stanwyck, Donna Reed, Joan Crawford, Kim Novak, Lana Turner, Lauren Bacall, Marilyn Monroe, Rita Hayworth.
Pentru că am amintit-o pe Marilyn Monroe am publicat mai demult un articol cu titlul 'Cum să devii o Pisicuţă Sexy precum Marilyn Monroe' care descrie tehnici de seducţie folosite de ea atunci şi care sunt valabile şi astăzi. Ea spunea: ‘Nu mă deranjează să trăiesc într-o lume a bărbaţilor, atâta vreme cât pot fi femeie.’

Videoclipul următor prezintă scene din filme cu actriţe de la Hollywood care sunt de fapt lecţii de seducţie. Filmele amintite sunt: Double indemnity 1944; Golden Boy 1939; Now, Voyager 1942; The postman always rings twice 1946; Woman of the year 1942; Vivacious lady 1938; Roman Holiday 1953; The Lady Eve 1941; To have and have not 1944; The Lady Eve 1941; The Ice Follies of 1939 1939; Rear window 1954; Cleopatra 1963; To catch a thief 1955; The barefoot contessa 1954; Reflections in a Golden Eye 1967; Some like it hot 1959; The band wagon 1953; Darling Lili 1970; Singin in the rain 1952; Gilda 1946; Rear window 1954; To have and have not 1944; The Killers1946; Gentlemen prefer blondes 1953; Gilda 1946; Ball of fire 1941. 






10. The girl next door 2004 ‘Peeping Tom’
 9. Wild things 1998 ‘Car wash’
 8. Cruel intentions 1999 ‘The bet’
 7. Swimfan 2002 ‘Pool scene’
 6. Mulholland Dr. 2001 ‘The audition’
 5.Unfaithful 2000 ‘The Frenchman’
 4. The life of David Gale 2003 ‘The ex-student’
 3. Disclosure 1994 ‘The pushy boss’
 2. Basic instinct 1992 ‘Sexy murder suspect’
 1. The graduate 1967 ‘The cougar’


Cum puteam să nu-l menţionez pe Bond ... James Bond? La fel de seducător ca celebrul agent secret, au fost şi încă sunt la fel de seducătoare actriţele care l-au însoţit pe ecran.

50 years of Bond – The naughtiest Born girl names:
actriţa / filmul / numele personajului

Ursula Andress / Dr. No 1962 / Honet Ryder
Grace Jones / A view to a kill 1985 /May Day
Lana Wood / Diamonds are forever 1971 / Plenty O'Toole
Honor Blackman / Goldfinger 1964 / Pussy Galore
Halle Barry / Die another day 2002 / Jinx
Famke Jansses / Goldeneye 1995 / Xenia Onatopp
Maud Adams / Octopussy 1983 / Octopussy
Lola Larson and Trina Parks / Doamonds are forever 1971 / Bambi and Thumper



 
 Seducţia în cinematografia sud-coreană

În filmele asiatice se face o mare distincţie între scenele de sex şi scenele romantice. Scenele de seducţie arătate aici sunt unice şi crează dependenţă, în sensul că vrei să ţi se întâmple şi ţie. Cu cât sunt mai simplu realizate, cu atâta sunt mai atractive.

Recomandări de filme sud-coreene în care se regăsesc scene de seducţie:

All about my wife 2012
Cyrano Agency 2010
Everybody has secrets 2004
Please teach me English 2003
Seducing Mr. Perfect (Seducing Mr. Robin) 2006
The art of seduction 2005
The beast and the beauty 2005

Recomandări de seriale sud-coreene în care se regăsesc scene de seducţie:

The greatest love 2011
New tales of the gisaeng 2011
Cheongdam-dong Alice 2012
Boys Over Flowers 2009
Bad boy 2010

Nu ştiam că ... conform Wikipedia actorul japonezo-american Sessue Hayakawa (născut Kintarō Hayakawa, 1889 - 1973) este considerat a fi primul sex-simbol de la Hollywood, cu ani înaintea apariţiei lui Rudolph Valentino. În timpul acelor ani de început, Hayakawa a fost la fel de cunoscut precum Charlie Chaplin şi Douglas Fairbanks, deşi în zilele noastre numele lui este complet necunoscut publicului.