miercuri, 16 octombrie 2013

De strajă la poarta iubirii


De strajă la poarta iubirii

Acest articol reprezintă tema pentru a şasea probă a concursului SuperBlog 2013.

Proba 6. Vacanţa perfectă la Staja
Introducere: Vila Alpin din Straja vă oferă cazare *** şi restaurant cu bucătărie tradiţională şi internaţională într-un cadru natural deosebit, la cota 1400m. Noi ne străduim să vă oferim cele mai bune condiţii pentru a petrece un sejur de excepţie în Straja. Voi ce v-aţi dori?

Enunţul probei: Folosind facilităţile oferite de Vila Alpin din Straja (sau alte facilităţi pe care vi le-aţi dori la Vila Alpin) şi cadrul natural existent în Straja, vă invităm să ne povestiti cum vă imaginaţi o vacanţă de vis sau un weekend perfect în Straja.

&&&

Precizare: Când am ales să particip la acest concurs am făcut-o cu gândul la cele 2 teme ale blogului: lumea cinematografică şi lumea coreeană. Pentru această probă am decis să nu le menţionez, ci să prezint o idee inovatoare pentru industria ospitalităţii.

 Pentru această probă ni se cere să ne folosim imaginaţia pentru a descrie o vacanţă la Straja sau un weekend la Straja. Ideea mea le combină pe amândouă.
Vila Alpin – sponsorul acestei probe – ne oferă pe site-ul propriu detalii despre capacitatea ei, amplasare şi activităţile care se pot desfăşura acolo aşa încât voi trece direct la subiect.


Unul din cele mai emoţionante momente din viaţa unui om este căsătoria, atât cea civilă, cât şi cea religioasă. Amândouă momente au propriile sale amintiri, iar dovada acestora sunt imaginile rămase de atunci (foto şi video).
Găsesc foarte încântătoare celebrarea iubirii celor doi miri în natură.  Măcar o dată în viaţă să alegem să fim non-conformişti; au loc nunţi sub apă, în aer, pe role etc.
Majorităţii dintre noi li se pare spectaculoasă o nuntă la malul mării, poate doar curajoşii aleg pentru asta vârful muntelui. Când spun ‘nuntă’, mă gândesc mai mult la petrecerea de după oficierea ceremonialului căsătoriei civile şi/ sau religioase. Sunt mai multe variante: pentru căsătoria civilă –aceasta are loc la primăria oraşului sau (poate e posibil) oficierea ea chiar pe munte avându-l alături pe ofiţerul stării civile; pentru căsătoria religioasă -  evident are loc într-o biserică, fie cea din zona în care trăiesc mirii, fie cea din zona Staja.
Pentru această idee trebuie realizat un plan de atragere a clienţilor - viitori miri -, fie din zona Straja (un număr mai mare), fie din zone un pic mai îndepărtate. Pentru cei din urmă oferta făcută de dvs. ar trebui să includă (zic eu) şi reducere la cazare, restaurant, oferirea de activităţi specifice sau inedite pentru nuntaşi (pentru sâmbătă şi duminică // activităţi pentru interior şi exterior). Nu ştiu să fac calcule contabile pentru organizarea unei nunţi, dar dacă e voinţă se poate ca ceremonia să aibă loc la o dată – alături de familie şi prietenii mai apropiaţi, iar sărbătorirea ei – după o scurtă perioadă.
Cum spuneam mai devreme, amintirile ce rămân în urma unei nunţi trebuie să transmită aceeaşi emoţie ca în momentul producerii ei. Fotografia de nuntă este o parte importantă în organizarea acesteia.
Pentru a demonstra că această ideea de a atrage viitori miri la Vila Alpin pentru sălbătoarirea unei căsătorii poate funcţiona am realizat un fişier’ ce cuprinde fotografii de nuntă realizate în toate cele 4 anotimpuri. Pozele sunt preluate de pe internet; sper că nu aduc niciun prejudiciu, atâta timp cât nu au sunt folosite în scop comercial. E posibil ca unele poze să nu se vadă prea bine, important este decorul.
Concluzie: Vila Alpin *** şi împrejurimile sunt cadrul ideal pentru nuntă & fotografia de nuntă în orice anotimp.