joi, 10 octombrie 2013

Farmecul nostru de toate zilele!



Farmecul nostru de toate zilele!

Acest articol reprezintă tema pentru a treia probă a concursului SuperBlog 2013.

Proba 2. Doctorul personal al părului tău!
Introducere: Gama Gerovital Plant Tratament se situează la limita dintre produsele cosmetice de înfrumusețare a părului și cele farmaceutice. Cele mai frecvente îngrijorări sunt legate de: modificarea, în timp, a caracteristicilor firului de păr (îmbătrânirea, accelerată de vopsiri, styling etc.); îngrăşarea excesivă a părului, care presupune spălarea frecventă – consum de timp şi energie; căderea părului peste limita normală. Pe baza celor 3 probleme prezentate mai sus au fost dezoltate produsele din gama Gerovital Plant Tratament: tratament anti-age pentru păr; tratament Pro Color; tratament sebum control; tratament anticădere; tratament intensiv de regenerare; tratament intensiv antimătreață; tratament pentru întreținere; tratament permanent de protecție.

Enunțul probei: Părul este parte din viaţa voastra. Vrem să aflăm cum sunteţi doctorii personali ai părului vostru! Povestiţi-ne despre ce probleme a avut părul vostru şi cu ce produse din gama Gerovital Plant Tratament l-aţi tratat sau aţi vrea să îl trataţi (dacă nu aţi încercat încă produsele).

&&&

Prolog: Nimic în această lume nu e întâmplător, nimic în/ pe acest blog nu este întâmplător, niciun titlu de articol pentru concursul SuperBlog nu este întâmplător. Am formulat titlul Farmecul nostru de toate zilele! având în minte produsele Farmec care ne însoţesc în existenţa noastră începând cu igiena orală de dimineaţă şi terminând cu demachierea de seară.

Mi-a părut bine să citesc că sponsorul a ales această temă pentru că îmi permite să plasez acest articol – precum articolele anterioare – în cele 2 lumi de care 'aparţine' acest blog: lumea cinematografică şi lumea coreeană.

Ni se cere să povestim de propria noastră podoabă capilară şi de problemele acestuia. Sunt una din persoanele al cărei caracteristici ale firului de păr sunt în limite normale şi care nu crează probleme majore la îngrijire. De 2-3 ori pe an schimb genul de şampon în funcţie de situaţia apărută în acel moment: fără volum, fir subţire, etc. Am făcut de curând această schimbare, dar – în urma informaţiilor obţinute pentru acest articol – am decis să aleg în viitor produse Farmec.

Atenţie: Ceea ce urmează este un exerciţiu de imaginaţie în care am alăturat (nume de) actriţe de la Hollywood (poate că experimentul n-ar mai fi la fel dacă aş fi ales actriţe autohtone) ale căror probleme ale părului au o singur soluţie: produse din gama Gerovital Plant Tratament.

Tratamentul anti-age pentru păr: Julia Roberts şi Jennifer Aniston

  

 












Tratamentul anticădere: Kristen Stewart şi Megan Fox

  














Tratamentul intensiv de regenerare: Halle Berry şi Reese Witherspoon
   
 
  

Tratamentul pentru întreținere: Eva Longoria şi Kirsten Dunst

 


Tratamentul permanent de protecție: Christina Aguilerra şi Julianne Moore
 



Tratamentul Pro Color: Anne Hathaway şi cântăreaţa Rihanna (pentru multiplelele schimbări de culoare)



 &&&

A doua parte a articolului pleacă de la următorul fapt: una din pieţele de distribuţie a produselor Farmec, cu precădere gama Gerovital, este ... Coreea de Sud. M-am bucurat să descopăr Coreea şi din punct de vedere al relaţiilor economico-culturale.


Nu ştiam că ... în hangul (alfabetul coreean), numele proprii româneşti legate de tema actuală se scriu:

Cluj-Napoca =클루지나포카
Farmec = 파맥
Ana Aslan = 아나 아슬란
Gerovital = 제로비탈

Nu ştiu dacă raţionamentul care urmează este corect, însă mă gândesc la 'drumul' companiei Farmec spre/ în Coreea de Sud: pornind de la semnarea protocolului de înfrăţire dintre Cluj-Napoca şi localitatea Suwon (17 iunie 1999), apoi din 2007? începerea unor discuţii pentru exportul produselor Farmec în Coreea de Sud, continând cu crearea de 2 site-uri pentru magazinul-online Gerovital http://www.gerovitalkorea.com şi http://www.gerovitalmall.co.kr şi o adresă pe un site de socializare.

Notă: E posibil ca ultimul paragraf să conţină informaţii eronate, informaţii pe care le-am găsit pe diferite site-uri de pe internet. Mi-aş dori ca vreun reprezentant Farmec care va citi acest articol – cu ocazia participarii la concursul SuperBlog – să mă contacteze pentru a-mi oferi date corecte. Vă mulţumesc şi mult succes în continuare pentru viitoarele relaţii româno-coreene!